DREPT: En mann (47) erkjenner å ha drept eksmannen (49) til sin egen samboer (37). Foto: John T. Pedersen
DREPT: En mann (47) erkjenner å ha drept eksmannen (49) til sin egen samboer (37). Foto: John T. PedersenVis mer

- Drepte samboerens eksmann med øks

Avdøde skal ha oppsøkt ekskona og tapet henne fast i Aurskog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den avdøde Sørum-mannen skal først ha gått løs på ekskona i hennes bolig før hennes nåværende samboer drepte ham med øks.

Den avdøde 49-åringen oppsøkte ekskona og hennes 37 år gamle samboers bolig i Aurskog i Akershus lørdag kveld. Ifølge VG gikk mannen løs på ekskona og tapet henne fast før han selv ble drept.

- Hun ble satt i en truende og hjelpeløs situasjon og ropte på samboeren sin som var i nærheten, sier kvinnens forsvarer, Gunhild Lærum, til NTB.

Kvinnens samboer skal ha kommet til rommet med en øks. VG skriver at 37-åringen slo samboerens eksmann i hodet med baksiden av øksa. 49-åringen døde av skadene. Etter drapet ble liket dumpet i et skogområde i Sverige.

Innlagt på psykiatrisk

37-åringen erkjente i avhør torsdag at det var han som tok livet av mannen. Han er siktet for forsettlig drap, og har samtykket i fire ukers fengsling. Han erkjenner ikke straffskyld, og hevder han drepte mannen i selvforsvar.

Den siktede mannen hjalp politiet med å finne liket torsdag kveld.

Den 35 år gamle kvinnen er siktet for legemsbeskadigelse. Hun satt i avhør torsdag kveld, og tas hånd om av psykiatrisk helsepersonell. Hun erkjenner ikke straffskyld og hevder hun kun har vært vitne til volden og ikke har tatt del i den. Kvinnens forsvarer, Gunhild Lærum, vil ikke kommentere om hennes klient var med da liket ble dumpet i Sverige.

- Vi skal nå vurdere om hun blir begjært fengslet eller om hun skal oppholde seg på en psykiatrisk institusjon, sier politiadvokat Kåre Kalvå i Romerike politidistrikt til NTB.

Rus inne i bildet

Den avdøde mannen og den siktede kvinnen har i årevis hatt et konfliktfylt forhold. I februar i fjor ble han dømt for vold og trusler mot ekskona. For drøye tre år siden ble de separert, og kvinnen fikk foreldreansvaret for deres tre barn på tre, fire og syv år. Barna var ikke i huset drapsnatten.

- To ganger ba hun politiet om besøksforbud for eksmannen fordi hun følte seg truet, sier Lærum.

Advokaten bekrefter overfor NTB at det var rusmidler inne i bildet den aktuelle kvelden, men vil ikke oppgi hva slags rusmidler det er snakk om.

Undersøker sjalusimotiv

Også 11. februar havnet den avdøde mannen og den siktede 37-åringen i en voldsepisode. Den gangen ble 49-åringen skadd og anmeldte forholdet til politiet.

- Skadene hans var såpass store at det kunne gått galt også da, sier politiadvokat Kalvå.

Det var 49-åringens familie som meldte ham savnet fra Sørum lørdag. Onsdag ble bilen hans funnet ved en bussholdeplass like ved parets bolig i Aurskog. Politiet fattet mistanke til de to siktede på bakgrunn av den foregående voldsepisoden.

Paret ble pågrepet torsdag. Kripos og politiet har ransaket boligen deres.

- Vi fortsetter etterforskningen med tekniske undersøkelser og spørreundersøkelser i nabolaget. Vi undersøker også om motivet for drapet var sjalusi, sier lensmann Ola Fallang ved Aurskog-Høland lensmannskontor. (©NTB)