I HARDT VÆR: Tyske soldater drepte seks afghanske kollegaer ved en feil. Her er tyske soldater i aksjon i Kunduz-provinsen, hvor episoden fant sted. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto:  REUTERS/Fabrizio Bensch/Scanpix
I HARDT VÆR: Tyske soldater drepte seks afghanske kollegaer ved en feil. Her er tyske soldater i aksjon i Kunduz-provinsen, hvor episoden fant sted. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch/ScanpixVis mer

Drepte seks afghanske soldater ved en feil

Tyske soldater forvekslet dem med opprørere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Seks afghanske soldater ble natt til lørdag drept da tyske soldater forvekslet dem med opprørere.

Ifølge tyske militærkilder skal de afghanske soldatene ha kjørt i sivile kjøretøy som unnlot å stanse da de nærmet seg de tyske soldatene. Den tyske troppen var på vakt ved en kontrollpost i provinsen Kunduz, nord i Afghanistan.

Ifølge guvernøren i Kunduz, Mohammad Omar, skjøt imidlertid de tyske soldatene mot et afghansk militærkjøretøy ved en feiltakelse, og drepte slik de seks soldatene.

NATOs talsmenn i Kabul kunne natt til lørdag ikke bekrefte antallet døde.

Det tyske militærets operasjonskommando i Potsdam i Tyskland sier hendelsen er beklagelig og at den vil bli etterforsket.

Tidligere fredag ble tre tyske soldater drept og fem alvorlig såret i et sammenstøt med talibanopprørere, også det i Kunduz.

Tyskland har om lag 4.300 soldater i det nordlige Afghanistan, som en del av den internasjonale ISAF-styrken i landet. Siden 2002 er 39 tyske soldater drept.(NTB)