Drepte seks barn

Seks barn ble drept under et angrep øst i Afghanistan, opplyser det amerikanske forsvaret. Det er bare noen dager siden de drepte ni andre småbarn i jakten på terrorister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oberstløytnant Bryan Hilferty opplyser at barna ble drept under et angrep mot bygninger ved byen Gardez fredag. Han opplyser at målet for aksjonen var å slå ut et våpenlager som trolig tilhører al-Qaidaeren Mullah Jalani.

Sprengtre bygningen

- Dagen etter oppdaget vi kroppene til to voksne og seks barn. Vi hadde ingen indikasjoner på at det var ikke-stridende i anlegget, sier oberstløytnanten til nyhetsbyrået AP.

Hilferty sier at amerikanske krigsfly og bakkemannskpaer angrep anlegget under et nattraid, og at de sprengte deler av anlegget. De døde ble funnet under en vegg som hadde falt sammen.

Drepte ni barn lørdag

Lørdag gjennomførte også amerikanske tropper en raid i Ghazni-provinsen der ni barn som var ute og lekte ble truffet av bombene fra et A-10 angrepsfly. Barna i alderen 8-12 år var ute og lekte med klinkekuler da bombene falt. Troppene jaktet da på en mistenkt talibaner.

- Amerikanerne sier de bombet oss fordi de mener vi gir husly til terrorister fra Taliban og al-Qaida. Men det er ikke terrorister her, verken fra Taliban eller al-Qaida. De eneste som bor her, er fattige folk, sier Abdul Majid Farooqi, som er lokal mulla og rektor på den lokale skolen.

<B>SPRENGTE BYGNINGEN: De seks barna og to voksne ble drept da bygningen ble sprengt i lufta under nattraidet. Her er amerikanske styrker fotografert ved lufthavna i Kandahar.
<B>- VI DREPTE SEKS BARN: Oberstløytnant Bryan Hilferty opplyser at de ikke hadde noen opplysninger om at det oppholdt seg sivile i bygningene.
<B>NI DREPT LØRDAG: Lørdag angrep A-10-fly og drepte ni lekdende småbarn i Afghanistan.