BÆRES BORT: Mannen som ble drept i Holmestrand natt til i dag, bæres bort fra åstedet. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
BÆRES BORT: Mannen som ble drept i Holmestrand natt til i dag, bæres bort fra åstedet. Foto: Per Flåthe/DagbladetVis mer

- Drepte sendes til obduksjon

Fremdeles usikkerhet om hvem den drepte mannen i Holmestrand er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMESTRAND (Dagbladet): Politiet setter drapet av en ukjent mann i sammenheng med uthusbrann i byen. Den ble meldt klokken 05.45 i dag. Den drepte ble funnet 40 minutter senere.

En mann som ble observert i området er siktet for drapet, og vil bli begjært varetektsfengslet på mandag. Hva den endelige siktelsen mot mannen går ut på, er foreløpig ikke avklart.

- Nei, det vil vi ha på plass, etter hvert som teknikerne har gjort sine undersøkelser, forteller politiadvokat Jan Helge Palm til Dagbladet.

Tilredt Et vitne som observerte den døde kan fortelle om en ille tilredt person. Akkurat hva vedkommende døde av vil han ikke spekuere i, men det var en del blod på og ved den døde.

Poltiiet vil ikke si noe om dødsårsaken. Ifølge Palm må det vente til Rettsmedisinsk institutt har foretatt en obduksjon.

- Vi regner med at den foreløpige obduksjonsrapporten vil foreligge i begynnelsen av uka som kommer, sier han.

Stort område For å kunne gi politiets etterforskere og teknikere arbeidsro ble et større område av Holmestrand sperret av straks myndighetene ble klar over alvoret i saken. Noe som vakte problemer for innbyggere og besøkende.

Politiet, sammen med folk fra Kripos, finkjemmet stort område. Strekningen mellom uthuset og der den drepte ble funnet er på over 200 meter. Midt i denne sonen ligger også leiligheten der den siktede bor.

PAUSE: Poltiiets teknikere foran huset der siktede har sin leilighet. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
PAUSE: Poltiiets teknikere foran huset der siktede har sin leilighet. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer

For å kunne arbeide uhindret fikk politiet bistand av Sivilforsvaret, som voktet en del av sperringene.

Hardt miljø Den siktede er fra før av godt kjent for politiet. Blant annet er han domfelt. Innbyggere Dagbladet har snakket med kan fortelle mer. De sier at vedkommende hører til et kjent og hardt narkomiljø i byen. Men om dette henger sammen med drapet, vil ikke politiet si noe om.

Ifølge Palm er det håp om å kunne avhøre den siktede i løpet av fredag ettermiddag. Før han ble satt i arresten, tok politiet ham med til sykehuset for en sjekk, da han trolig hadde fått noen røyskader i forbindelse med uthusbrannen.

BOSTED: Kripos sjekket ut mannens bosted. En leilighet i huset i enden av denne gaten. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
BOSTED: Kripos sjekket ut mannens bosted. En leilighet i huset i enden av denne gaten. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer