Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Drepte sin høygravide kone

Legeteamet gjorde alt de kunne for å redde den høygravide kvinnen (21) og barnet hun bar, men til ingen nytte. Hennes mann er siktet for å ha knivdrept dem begge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Laran STAVANGER (Dagbladet): Med flere knivstikk i ryggen ble den blødende 21-åringen fraktet til Stavanger universitetssykehus midt på dagen i går. I to hektiske timer forsøkte legene å redde både den vordende moras og det ni måneder gamle fosterets liv.

Tatt

- Barnet ble forløst fra mora og levde en stund etterpå, men det endte med at begge avgikk ved døden, sier politiadvokat Geir Magne Torvestad ved Rogaland politikammer. Den somaliske kvinnen og barnet døde i 14.30-tida i går ettermiddag. Da var hennes mann allerede tatt av politiet, siktet for å ha knivstukket henne. Den rundt 30 år gamle mannen ble imidlertid ikke avhørt i går. Han måtte også behandles på sykehuset, hvor han nå ligger med politibevoktning.

- Mannen ble selv innlagt med skader. Hvordan disse ble påført ham, har vi ennå ikke brakt klarhet i. Vi vurderer fortløpende når han vil være i stand til å avhøres, sier politiadvokat Geir Magne Torvestad.

Ukjent motiv

Etter det Dagbladet kjenner til, tror etterforskerne at det har vært et basketak mellom ektefellene forut for knivstikkingen. Men de aner ikke hva motivet for ugjerningen kan ha vært.

Den somaliske kvinnen kom til Norge som kvoteflyktning for rundt tre år siden. Et drøyt år seinere fikk hun familiegjenforening med sin ektemann, og for ni måneder siden ble hun gravid for første gang. Ifølge politiets opplysninger hadde 21-åringen termin en av disse dagene. Men så rammet tragedien. En gang mellom klokka 11.30 og 12.00 ble kvinnen stukket flere ganger med kniv i sin egen leilighet i Sverdrups gate i Stavanger. Klokka 11.58 ringte den somaliske mannen selv til politiet og fortalte at kona var livstruende skadd. Han tok imot den første tjenestebilen som kom til åstedet. Kona ble funnet blødende på stuegolvet, politiet fant drapsvåpenet og mannen ble pågrepet umiddelbart.

- Ga mannen en tilståelse da politiet kom?

- Det kan jeg ikke kommentere på dette tidspunktet, sier politiadvokat Torvestad.

- Skremmende

Leilighetskomplekset hvor somalierne bodde, er kommunalt. Indonesiske Nurbaiti Abdurrahman (24) var på vei hjem fra norskkurset sitt da hun så en ambulanse i gata.

- De bar nabokvinnen ut. Hun blødde og jamret seg. Det var et skremmende syn, sier Abdurrahman. Hennes nabo og landsmann, Muhammad Marzuki (30) kom hjem fra jobb og fikk høre at den somaliske mannen var siktet for drap.

- Vi har vært på hils, og vi fisket sammen en gang. Det var ikke så mye vi snakket sammen, for han snakket dårligere norsk enn meg. Men han hjalp meg å bære inn en sofa en gang, og etter utseendet å dømme virket han som en snill mann. Jeg er sjokkert, sier Marzuki.

Politiets foreløpige siktelse lyder bare på «drap». Hvorvidt mannen skal siktes for ett eller to drap, er foreløpig ikke klart.

NABOER: Nurbaiti Abdurrahman og Muhammad Marzuki er sjokkerte over det som skjedde i blokka.
ÅSTED: Den 21 år gamle kvinnen ble stukket med kniv flere ganger i sin egen leilighet i Sverdrups gate i Stavanger. Hun ble funnet blødende på stuegulvet. Mannen ringte selv til politiet klokka 11.58 og fortalte at kona var livstruende skadd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media