Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drepte sin mann med engangsgrill

Den 32 år gamle kvinnen fra Filippinene nekter for å ha drept sin norske ektemann med overlegg. En konflikt skal ha toppet seg drapsdagen.

DRAPSSAK: En 32 år gammel kvinne fra Filippinene må møte i Nordhordland tingrett onsdag, tilttalt for overlagt drap på sin ektemann Helge Ove Irgens (61) i dette huset på Televåg i Sund kommune vest for Bergen. Foto: Leif Stang/Dagbladet
DRAPSSAK: En 32 år gammel kvinne fra Filippinene må møte i Nordhordland tingrett onsdag, tilttalt for overlagt drap på sin ektemann Helge Ove Irgens (61) i dette huset på Televåg i Sund kommune vest for Bergen. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Helge Ove Irgens ble funnet drept i soverommet 24. juni 2014. Ekteparet bodde i en stor enebolig på Telavåg i Sund kommune på Sotra.

Obduksjonen av Helge Ove Irgens viste at han hadde store mengder kullos og medikamenter i blodet.

Påtalemyndigheten ved statsadvokat Benedicte Hordnes mener at den 32 år gamle kvinnen drepte Helge Ove Irgens ved først å lure i ham store mengder med sovemedisinen Vallergan for så å plassere en brennende engangsgrill ved senga hans på soverommet. Dører og vinduer var lukket, slik at han ble utsatt for kullos.

- Skjedde i affekt Kvinnen som hadde vært gift med Irgens siden 2007, ble pågrepet og siktet for drapet et halvt år etter at han ble funnet død. Hun hadde da vært på en reise i Norge og et besøk i hjemlandet Filippinene.

Kvinnen har erkjent å ha drept ektemannen, men hun nekter for at det skjedde med overlegg. Hennes advokat Jannicke Keller-Fløystad sier til Dagbladet at drapet skjedde i affekt.

- Min klient har alltid vært en omsorgsfull person, og har vært kjent for at hun ville gjøre alle til lags. Hun har kommet fra veldig fattige kår, og har båret på en stor sorg etter at dette skjedde i 2014, sier Keller-Fløystad.

- Det skjedde noe spesielt Forsvarerens oppgave i retten vil i stor grad bestå i å få fram det som måtte finnes av formildende omstenigheter.

- Det skjedde noe spesielt denne dagen 24. juni 2014. Det var noe som toppet seg, men det har vært mange episoder over tid. Dette vil jeg konkretisere i retten, sier advokat Jannicke Keller-Fløystad.

Som en del av bevisføringen vil statsadvokat Benedicte Hordnes legge fram dokumentasjon for at tiltalte i forkant av drapet skal ha søkt etter drapsmetoder på internett, blant annet metoder for å drepe noen med kullos.

Kvinnen er også tiltalt for grovt bedrageri ved at hun i perioden fra 2008 til 2015 skal ha opprettet kreditt i navnet til en annen kvinne. I tiltalebeslutningen står det at hun skal ha lagt inn søknader om lån ved ulike finansieringsinstitusjoner via internett i den andre kvinnens navn.

Bedrageri Disse handlingene skal ha medført tap eller fare for tap på totalr 203 519 kroner.

- Bedrageridelen av saken har sin forklaring i at hun samarbeidet med en venninne om å sende penger til Filippinene. Venninens mann skulle ikke vite om det. Regningene kom alltid til min klient, og hun betalte disse fram til hun ble varetektsfengslet. Dette er derfor ikke en klassisk bedragerisak, sier Jannicke Keller-Fløystad.

En nærstående til tiltalte fra Filippinene vil komme for å vitne. I tillegg vil flere i familien til Helge Ove Irgens vitne. Det er satt av ni dager til straffesaken i Nordhordland tingrett.

NEKTER OVERLEGG: Forsvarsadvokat Jannicke Keller-Fløystad sier at drapet skjedde i affekt, ikke med overlegg. Foto: Leif Stang/Dagbladet
NEKTER OVERLEGG: Forsvarsadvokat Jannicke Keller-Fløystad sier at drapet skjedde i affekt, ikke med overlegg. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart