Drepte sju:Stille, sur og sær

Kolleger og naboer opplevde Michael McDermott (42) som stille, sur og sær. I går ble den skjeggete bamsen framstilt i retten siktet for å ha drept sju av sine arbeidskamerater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble McDermott pågrepet av politiet etter at han hadde drept sju av kollegene i datafirmaet Edgewater Technology utenfor Boston. Alle de drepte ble skutt med stor presisjon, noen gjennom ryggen da de flyktet, en annen gjennom bakhodet mens hun satt ved pulten sin.

Under massakren var McDermott bevæpnet med en AK 47 automatrifle, en pistol og ei hagle. På 42-åringens kontorplass fant politiet seinere store mengder ammunisjon og ei rifle med kikkertsikte. Hjemme hos drapsmannen ble det også funnet fenghetter, lunter og kjemikalier som brukes til å lage bomber.

Einstøing

Trolig var problemer med skattemyndighetene motivet for drapene. For å nedbetale en restskatt på noen få tusen dollar hadde firmaet gått med på å trekke deler av McDermotts lønninger. Dette gjorde 42-åringen rasende. De sju drepte jobbet alle i regnskaps- eller personalavdelingen.

McDermott hadde arbeidet siden mars i datafirmaet, og ble betegnet som en fåmælt einstøing. som kom med sure og sarkastiske kommentarer.

Fikk julekort

Naboen Kevin Forzese forteller at drapsmannen som regel var sur, og derfor ble han overrasket da han fikk julekort fra McDermott. Første juledag, dagen før massakren, virket McDermott annerledes.

- Det var første gang jeg hadde sett ham smilende og glad. Jeg var sjokkert, forteller Forzese.

McDermott var skilt, men hadde ingen barn. Kallenavnet «Mucko» hadde han fått fra nieser og nevøer, og det hadde han fått trykt på bilens nummerskilt.

DRAPSMANN: Michael McDermott føres inn i rettsalen av to politimenn.