- Drepte skadd fange

Den amerikanske soldaten gikk bort til en irakisk fange og sa «han later som han er død», og skjøt ham i hodet, ifølge en reporter som filmet hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Mannen ble skutt i hodet fra kort avstand på lørdag, etter at soldater fant ham blant en gruppe skadde menn. Han ble funnet i en moské i Fallujah hvor opprørere dagen før skal avfyrt skuddsalver fra, melder CNN.

En reporter fra tv-stasjonen NBC fanget hele episoden på film, og soldaten som skjøt er nå tatt ut av troppen og sendt til hovedkvarteret til 1st Marine Expeditionary Force. NCIS (Navy's Criminal Investigative Service) skal nå avhøre en av de andre skadde irakerne, ifølge NBC-reporteren Kevin Sites.

Etterforskningen vil vise om soldaten brøt noen regler og dermed bør straffes for handlingen.

- Generelt skal ikke skadde opprørere ble sett på som fiendtlige, sier advokaten til 1st Marine Division, oberstløytnant Bob Miller.

Militærledere frykter nå at flere opprørere skal kjempe til de dør i stedet for å overgi seg.

- Later som han er død

Da de amerikanske soldatene stormet moskeen fredag, ble ti opprørere drept og fem skadd. Etterpå viste soldatene fram våpen og granater som var gjemt unna av opprørerne. Soldatene sa til NBC-reporteren at de skadde mennene skulle bli etterlatt, for at sanitetssoldater seinere skulle komme og hente dem. De hadde da fått førstehjelp på stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer