Drepte småjentene med 31 knivstikk

Pappa innrømmer drapene på datteren Laura (8) og venninnen Krystal (9).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jerry Hobbs (34) har ifølge påtalemyndigheten innrømmet at han har slått, sparket og stukket ihjel datteren Laura Hobbs (8) og hennes bestevenninne Krystal Tobias (9), skriver CNN.

Det var Jerry Hobbs som «fant» de to jentene drept i byen Zion seks mil nord for Chicago mandag morgen. Tirsdag ble faren arrestert og siktet for drapene. Blir han dømt, kan han få dødsstraff.

Laura Hobbs ble knivstukket 20 ganger i halsen, magen og begge øyne. Krystal Tobias ble stukket 11 ganger i magen og halsen.

- For å forklare hva slags kraft som ble brukt: Skadene på Lauras hals rammet ikke bare vevet, men traff også ryggsøylen, sier Jeffrey Pavletic, visestatsadvokat i Lake County.

- For mye frihet

Hobbs skal ha reagert på at Lauras mor, Sheila Hollabaugh, var for mild i oppdragelsen av datteren.

Pavletic sier at Hobbs i avhør har forklart at han følte at datteren «hadde for mye frihet i hva hun kunne og ikke kunne gjøre». En gang mellom klokka halv fem og sju søndag ettermiddag gikk han til Beulah Park for å finne Laura og ta henne med hjem.

- Han sa at han så henne sammen med Krystal og fortalte at han da konfronterte Laura. Han sa «Kom hjem, nå kommer du hjem med meg», forteller Pavletic.

DREPT: Krystal Tobias (t.v.) og Laura Hobbs ble funnet døde i en park i byen Zion like nord for Chicago på mandag. Foto: Privat via politiet/AP/Scanpix
DREPT: Krystal Tobias (t.v.) og Laura Hobbs ble funnet døde i en park i byen Zion like nord for Chicago på mandag. Foto: Privat via politiet/AP/Scanpix Vis mer

Hevder Krystal hadde kniven

Hobbs har forklart at datteren nektet og at det oppsto en krangel.

- Han har sagt med egne ord at han slo henne minst to ganger i ansiktet. Hun gikk i bakken. Krystal kom så til Lauras unnsetning. Tiltalte har forklart at han slo også henne i bakken, sier Pavletic.

Ifølge Jerry Hobbs var det Krystal Tobias som på dette tidspunktet trakk fram det han har beskrevet som en potetkniv. Ifølge AP er påtalemyndigheten i sterk tvil om hvorvidt jenta bar våpen.

Hobbs har forklart at han dro til seg kniven og deretter gjentatte ganger stakk jentene i kroppen.

Langt rulleblad

Jerry Hobbs har et rulleblad fra Texas som strekker seg tilbake til 1990. Blant foreteelsene er besittelse av marihuana, overfall og at han har motsatt seg arrestasjon.

Han skal ha vært i kontakt med politiet over et dusin ganger, inkludert flere tilfeller av bråk i hjemmet.

Han giftet seg aldri med Sheila Hollabaugh, men familien sier at de to var sammen i avbrutte perioder over 12 års tid. Hobbs er far til tre av Hollabaughs fire barn, deriblant den drepte Laura (8).

Viftet med motorsag

I 2001 gikk Hobbs amok med motorsag på en plass for mobile hjem i Texas. Han hadde drukket tequila og hisset seg opp over den nye kjæresten til Hollabaugh, Kyle Morris. Da han støtte på paret, oppsto det krangel.

Jerry Hobbs har til tider jobbet som skogsarbeider, og nå hentet han fram motorsaga fra pickupen sin. Han veivet rundt med den, og folk spredte seg. Men en annen beboer på bobil-plassen slo mannen i bakken med en spade og holdt ham til politiet kom og tok hånd om ham.

To av barna var vitner til Hobbs\' fylle-opptrinn, forteller John Seale, som var en bekjent av Hobbs på tidspunktet.

- Hvis du forsøker å kutte opp noen med en motorsag mens barna dine ser på fra bilen, er du en temmelig voldelig mann, sier Seale ifølge Chicago Tribune.

- Passet godt inn

12. april i år slapp Jerry Hobbs ut av fengsel i Texas, der han sonet for episoden med motorsaga. Opprinnelig fikk han prøvetid, men da han ikke meldte seg for tilsynsvergen sin, ble han satt i fengsel i desember 2003.

Sheila Hollabaugh brøt i mellomtiden med Morris og flyttet til foreldrene sine i Zion i april 2004. Hun brevvekslet med Hobbs mens han satt inne og planla en gjenforening etter løslatelsen.

Tirsdag morgen, før Hobbs ble arrestert og siktet for drapene, fortalte svigerfaren Arthur Hollabaugh at Hobbs hadde sklidd greit inn i familien.

- Han kom godt overens med alle. Alt har gått bra, sa Hollabaugh.

En innledende rettshøring i saken er planlagt 9. juni.

- INNRØMMER DRAP: Ifølge påtalemyndigheten har Jerry Hobbs innrømmet drapene.
MOR: Sheila Hollabaugh hadde tre barn med Jerry Hobbs, blant annet drepte Laura Hobbs.
SORG: Innbyggerne i Zion har laget improviserte minnesmerker over de to godt likte andreklassingene.