DREPT: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde viste på en pressekonferanse i politihuset i Oslo bilde av Geir Stene som ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i Oslo etter at drapssaken ble kjent.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
DREPT: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde viste på en pressekonferanse i politihuset i Oslo bilde av Geir Stene som ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i Oslo etter at drapssaken ble kjent. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

- Drepte Stene med mange knivstikk

19-åringen hevder han forsvarte seg selv. Møtte skadet i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): 19-åringen som er siktet for drapet på Geir Stene (48) i hans mors leilighet på Haugenstua i Oslo i februar ble varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett i dag.

Han erkjenner at han har drept Stene og at han var i leiligheten denne dagen. Men 19-åringen erkjenner ikke straffskyld.

- Han mener at han handlet i nødverge. Begrunnelsene for dette ønsker jeg ikke å kommentere av hensyn til etterforskningen som jeg mener vil være til fordel for min klient, sier advokat Eric Lindset i Advokatfirmaet Elden til Dagbladet.no.

- Følte seg truet
19-åringen har i politiavhør forklart at han knivstakk Stene veldig mange ganger med en kniv. Det bekrefter politiadvokat Øyvind Aas Havnevik. Han vil ikke kommentere hvor mange knivstikk det er snakk om.

Siktede har i politiavhør forklart at han gjorde dette fordi han ble truet av Stene som skal ha kommet mot han med en kniv. De to møttes tidligere på dagen på plata i Oslo, og skal ha dratt hjem til leiligheten og satt et skudd. 19-åringen skal ha våknet da Stene kom truende med en kniv, har han forklart.

Ytterdøren til leiligheten var låst med sikkerhetslås og 19-åringen hadde ingen andre fluktveier, har han beskrevet i avhør.

19-åringen, som motsatte seg fengslingen i dag, kom i Oslo tingrett med bandasje rundt venstre hånd. Etter det Dagbladet.no forstår skal dette være en kuttskade fra kampen i leiligheten.

Retten mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for drapet. De mener han kan forspille bevis dersom han får gå fri de neste fire ukene mens politietterforskningen pågår.

- Kan påvirke vitner
19-åringen skal blant annet ha betrodd seg om drapet overfor en venn som var med ham da han meldte seg for politiet torsdag kveld.

Han hadde vært i politiets søkelys en stund, og har vært inne til avhør som vitne i forkant av pågripelsen torsdag. Nå er han altså siktet og han har forklart seg én gang til politiet så langt.

19-åringen tilhører et belastet miljø i Oslo. Han skal ikke ha kjent Stene personlig. Forholdet deres skal ha vært perifert, ifølge advokat Lindset. De skal komme fra samme bomiljø.

19-åringen har samtykket til DNA-testing to ganger for å slå endelig fast om han kan knyttes til drapet.