- Drepte storebror i selvforsvar

Drapssiktet 28-åring fra Sogndal framstilles for varetektsfengsling i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge forsvarer Louis Anda har 28-åringen fra Sogndal innrømmet at han drepte sin fire år eldre bror, men han erkjenner ikke straffskyld.

- Han mener at dette var ren nødverge, sier Anda til VG.

28-åringen er nå siktet for forsettlig drap. Politiet vil trolig be om to uker i varetekt når han framstilles for fengsling i dag. Ifølge Anda vil han ikke motsette seg varetektsfengsling.

- Selvforsvar

Det var på søndag kveld at den eldste av de to brødrene ble stukket i brystet med kniv i sin egen leilighet i Sogndal.

I forkant av drapet hadde de to brødrene oppsøkt en pub i Sogndal for å se en tv-sendt fotballkamp. Den eldste ble imidlertid nektet adgang på grunn av beruselse, mens 28-åringen ble igjen på puben. Seinere på kvelden dro han hjem til brorens leilighet, der det skal ha oppstått en krangel.

- Broren til avdøde har erkjent at han og broren var i leiligheten. Det skal ha oppstått en situasjon der han følte seg truet av broren, sier politiadvokat Knut Broberg ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Firda.

Ifølge forsvarer Louis Anda har den yngste broren fortalt at han trakk kniv etter å ha blitt angrepet med balltre. Han stakk deretter storebroren én gang.

28-åringen meldte selv fra om knivstikkingen til Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK), som i sin tur varslet politiet. Ambulansepersonell forsøkte gjenopplivning, men livet sto ikke til å redde. 32-åringen ble erklært død klokka 22.38.

- Den siktede var på åstedet da politiet kom, men det oppsto ingen dramatikk. Det er rett og slett snakk om en familietragedie, sier Broberg til Firda.

Politiet i Sogndal får assistanse fra Kripos til å foreta tekniske undersøkelser på åstedet.