Drepte storesøster (82) med øks

Den 81 år gamle israeleren kranglet med søsteren om kommunismen var bra eller ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kalde krigen er for lengst over i storparten av verden, men i Israel raser den videre. Denne uken ble en 82 år gammel israeler dømt til 17 års fengsel for å ha drept sin ett år eldre søster i en krangel om kommunismen.

Morris Yuster drepte i fjor søsteren Dora med 15 øksehogg i søskenparets hus i Petah Tikva i de midtre delene av Israel, der de to hadde bodd sammen i 18 år. Søskenparet kom til Israel som utvandrere fra Romania i 1984.

- Jeg sa at vi hadde det bra i Romania under kommunismen, og hun sa at det hadde vi det ikke, forklarte Morris under rettssaken. Det ene ordet tok det andre, og søsteren hakket løs på ham med skårene fra en knust kopp, tilføyde han.

Det var da han grep øksen og hogg løs på henne. Påtalemyndigheten ville først tiltale Yuster for overlagt drap, men på grunn av hans høye alder og svekkede sinnstilstand, ble tiltalen redusert til uaktsomt drap.

Kommunistregimet i Bucuresti ble styrtet og diktatorparet Nicolae og Elena Ceausescu henrettet i desember 1989. Allerede før det blodige regimeskiftet hadde mange rumenske jøder greid å få utvandre til Israel.

(NTB-DPA)