USA

Drepte Sydney (25) - deltok i leteaksjon

25-årige Sydney Sutherland kom aldri hjem fra joggeturen i fjor sommer. Nå er en 29-årig bonde dømt til livstid for kidnapping, voldtekt og drap.

DØMT TIL LIVSTID: Bonden Quake Lewellyn fra Arkansas har erkjent drapet på 25-årige Sydney Sutherland fra Arkansas. Foto: Jackson County Sheriff's Office
DØMT TIL LIVSTID: Bonden Quake Lewellyn fra Arkansas har erkjent drapet på 25-årige Sydney Sutherland fra Arkansas. Foto: Jackson County Sheriff's Office Vis mer
Publisert

Bonden Quake Lewellyn fra Arkansas har erkjent drapet på 25-årige Sydney Sutherland.

Det var i 25. august 2020 at den 25 år gamle sykepleieren dro på joggetur i Newport, en by i den amerikanske delstaten Arkansas. På veien støtte hun på 29 år gamle Lewellyn, som denne uka ble dømt til livstid i fengsel. Det skriver flere medier, deriblant The Independent og People.

Lewellyn skal ha fortalt at han kjørte på Sutherland da hun jogget ved veien. Han har erkjent å deretter ha voldtatt og drept henne.

SØKER DEKNING: Ap-reporter Philip Crowther rapporterer live fra markeringen av ettårsdagen for drapet på George Floyd. Plutselig avfyres det skudd. Video: AP Vis mer

I dagene etter at 25-åringen ble meldt savnet, foregikk det en storstilt leteaksjon.

Blant dem som deltok, var gjerningsmannen selv. Han var også medlem av en Facebook-gruppe som ble opprettet i forbindelse med leteaksjonen.

Sutherland ble funnet død to dager seinere - nær Lewellyns bopel. 29-åringen ble pågrepet få dager etter funnet, skriver The Independent.

Politiet har bekreftet at det har vært en relasjon mellom avdøde og gjerningspersonen, men har ikke ønsket å opplyse hva slags relasjon det er snakk om.

Motivet for drapet er ukjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer