Ble frikjent:

Drepte Tinder-date etter sjokkavsløring

Isimemen David Etute (19) sier han følte et voldsomt sinne da den 21 år gamle kvinnen viste seg å være en mann på 40.

FRIFUNNET: Isimemen David Etute jubler etter frifinnelsen. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP
FRIFUNNET: Isimemen David Etute jubler etter frifinnelsen. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP Vis mer
Publisert

På vårparten i fjor sveipet Isimemen David Etute (19) fra Blacksburg i Virginia på datingappen Tinder og matchet med profilen til 21 år gamle «Angie Renee».

I april 2021 avtalte de å møtes og Etute dro til kvinnens leilighet sammen med Da'Shawn Elder - en lagkameraten fra fotballaget Virginia Tech.

Da de ankom «Angies» hjem var leiligheten mørklagt og den 21 år gamle kvinnen forsøkte å skjule ansiktet sitt. Elder har seinere uttalt at han oppfattet det hele som merkelig. Det endte derfor med at begge kompisene forlot leiligheten, skriver ESPN.

Oralsex

Kort tid seinere returnerte likevel Etute alene og møtet endte med at «Angie» utførte oralsex på ham. Den da 18 år gamle mannen skal også ha fått en gave av kvinnen verdt 50 amerikanske dollar.

Da han forlot leiligheten var han sikker på at det var ei dame han hadde vært intim med. Dette trodde han helt fram til lagkameratene hans begynte å tulle med at «Angie Renee» kunne ha vært en mann.

Måneden etter fikk en annen lagkamerat ved navn Jalen Hampton match med den samme kvinnen. Han dro for å møte henne, men har uttalt at han følte seg ukomfortabel og valgte å dra hjem igjen.

Etutes forsvarer Jimmy Turk viser fram tinderprofilen til «Angie Renee». Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP
Etutes forsvarer Jimmy Turk viser fram tinderprofilen til «Angie Renee». Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP Vis mer

Ville konfrontere

Etute og Hampton, sammen med en tredje lagkamerat, bestemte seg 31 mai 2021 for å besøke «Angie». De ønsket å finne ut om hun faktisk var den hun utga seg for å være.

Det var bare Etute som gikk inn i leiligheten.

Etute har forklart at hjemmet var mørk og at han måtte bruke lommelykta på mobiltelefonen for å finne fram.

Han oppdaget 40 år gamle Jerry Smith liggende på senga.

«Etute har i avhør forklart at Smith tok tak i genitaliene hans før han rakk å konfrontere ham. Etute skal da ha slått mannen i ansiktet.

Han skal så ha trodd at Smith strakte seg etter et våpen under senga, noe som førte til at han slo Smith med knyttet neve gjentatte ganger», skriver ESPN.

1. juni ble Etute tatt inn til avhør av politiet og seinere tiltalt for forsettlig drap. Tenåringens forsvarer Jimmy Turk har hele veien hevdet klienten handlet i nødverge.

Det ble aldri funnet noe skytevåpen i Smiths leilighet, men politiet rapporterte å ha funnet en kniv mellom madrassen og fjærene.

Etute ble 9. juni kausjonert ut av varetekt og pålagt husarrest, samt målsøker rundt ankelen, fram til rettssaken i år.

KNIVEN: Politiet fant en kniv under madrassen til Jerry Smith. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP
KNIVEN: Politiet fant en kniv under madrassen til Jerry Smith. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP Vis mer

Ble frikjent

Under rettssaken som startet i forrige uke, forklarte Etute at han følte et «voldsomt sinne» da han fant ut at «Angie Renee» egentlig var en 40 år gammel mann.

Videre sa den nå 19 år gamle tenåringen at han slo Smith fem ganger og tråkket ham i ansiktet for å få et forsprang på vei ut av leiligheten. Ifølge ham selv var mannen fortsatt i live da han forlot soverommet.

Aktor Patrick Jensen, som jobber for påtalemyndigheten, argumenterte mot at Etute handlet i nødverge. Han hevdet at Smith, etter å ha falt ned på gulvet, på ingen måte var i stand til å nå et eventuelt våpen.

- Han kunne aldri ha nådd en pistol fra den posisjonen, sa Jensen under rettssaken.

AKTOR: Patrick Jensen for påtalemyndigheten. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP
AKTOR: Patrick Jensen for påtalemyndigheten. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP Vis mer

Etter den tre dager lange rettssaken brukte juryen tre timer på å frifinne 19 år gamle Isimemen Etute fredag 27. mai.

Bare sekunder etter at frifinnelsen ble lest opp, forlot Smiths familie rettssalen.

Forsvareren Jimmy Turk, som har en 36 år lang fartstid i yrket, sa til pressen at Etutes frifinnelse var hans hittil stolteste øyeblikk hittil i karrieren.

- Jeg er ikke sjokkert, for det var den eneste rette avgjørelsen av juryen. Men man er alltid bekymret for om man har klart å overbevise tolv personer. Det er bestandig nervepirrende. Jeg er takknemlig overfor juryen, som gjorde det eneste rette, sa Turk til avisa The Roanoke Times.

LETTET: Isimemen David Etute tar seg til hodet etter frifinnelsen. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP
LETTET: Isimemen David Etute tar seg til hodet etter frifinnelsen. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer