Drepte to hjelpearbeidere

Taliban stengte i går kontorene til flere internasjonale hjelpeorganisasjoner, og utenlandske hjelpearbeidere blir utvist fra Kabul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To afghanske FN-medarbeidere ble i går funnet drept. De to jobbet for FNs høykommissær for flyktninger og Verdens matvareprogram. Begge ble kidnappet for en uke siden mens de ventet utenfor byen Jalalabad på å bli plukket opp av en FN-bil. Jalalabad er i likhet med Kabul kontrollert av Taliban.

Tragisk

- Denne tragiske hendelsen viser igjen den ekstreme risikoen lokalt rekruttert ansatte i humanitære organisasjoner løper i visse deler av verden, sa høykommissæren for flyktninger, Sadako Ogato, i Pakistan i går.

Den stadig mer fanatisk islamistiske Taliban har sett seg lei på vestlige hjelpeorganisasjoners umoralske innflytelse. I går begynte utkastelsen av alle organisasjoner som nektet å flytte til et utbombet bygningskompleks uten vann eller strøm. Flere lokale hjelpearbeidere er arrestert.

Uakseptabelt

- Hvis de ikke flytter, og vi ser dem på gata i Kabul i morgen vil vi handle i henhold til våre lover, truet den religiøse lederen Mohammed Nabi Majrooh de internasjonale organisasjonene i går.

- Vi flytter ikke ut av våre kontorer hvis Taliban krever det. Det er grenser for hvor mye vi kan tilpasse oss. Årsaken til at Taliban nå vil flytte alle hjelpeorganisasjonene ut til de forlatte sovesalene, er for å få bedre kontroll. De fleste av oss kan ikke godta at skoler stenges for jenter. Det har nok provosert Taliban voldsomt, sier informasjonssjef Helge Kjøllesdal i Kirkens Nødhjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer