Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte to medsoldater og flyktet til Sør-Korea

Første gang en nordkoreansk soldat har flyktet over landegrensa siden 2010.

FLYKTET: Dette arkivbildet viser sørkoreanske soldater som åpner en port så et tog kan passere i nærheten av den demilitariserte sonen nord for Seoul. En nordkoreansk soldat har nå flyktet over den strengt bevoktede grensa mellom de to landene, etter at han skjøt og drepte to kollegaer. Foto:  AFP PHOTO/FILES / POOL / Lee Jin-man
FLYKTET: Dette arkivbildet viser sørkoreanske soldater som åpner en port så et tog kan passere i nærheten av den demilitariserte sonen nord for Seoul. En nordkoreansk soldat har nå flyktet over den strengt bevoktede grensa mellom de to landene, etter at han skjøt og drepte to kollegaer. Foto: AFP PHOTO/FILES / POOL / Lee Jin-man Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En nordkoreansk soldat har drept to offiserer og flyktet over den strengt bevoktede grensa til Sør-Korea.

Soldaten var på vakt da han flyktet, og fortalte myndighetene som tok ham imot i Sør-Korea at han hadde drept sine overordnede.

Sørkoreanske soldater på grenseposten har rapportert at de hørte skudd før han krysset grensa, skriver CNN.

Svært sjelden Soldater fra Sør-Korea brakte avhopperen i sikkerhet på deres side av grensa for avhør, før de økte sikkerhetsnivået i området.

Det er svært sjelden avhoppere fra det lukkede kommunistregimet prøver å krysse grensa på land, ettersom oddsene er mye større for å lykkes til vanns.

- Sist gang en nordkoreansk soldat flyktet over landegrensa, var i 2010, sier en talsmann for forsvarsdepartementet i Seoul, som ikke ønsker å stå fram med navn, ifølge CNN.

Avstanden mellom de nordkoreanske og sørkoreanske grensevaktene er 500 meter, ifølge samme talsmann.

2000 flyktninger i året Over 24.000 personer har flyktet fra Nord-Korea til Sør-Korea de siste 60 åra, flesteparten av dem via sjøveien. Over to tredjedeler av disse flyktningene er kvinner.

De to landene er fortsatt teknisk sett i krig, etter at konflikten på begynnelsen av 50-tallet endte med våpenhvile, ikke en fredsavtale.

Antall flyktninger har økt jevnlig, fra færre enn 100 i flyktninger årlig på 90-tallet til over 2000 i året etter 2006.