SØRVEST FOR PARIS: Knivmannen drepte sin mor og søster i Paris-forstaden Trappes før han selv ble drept av politiet onsdag formiddag.. Foto: AP/NTB Scanpix.
SØRVEST FOR PARIS: Knivmannen drepte sin mor og søster i Paris-forstaden Trappes før han selv ble drept av politiet onsdag formiddag.. Foto: AP/NTB Scanpix.Vis mer

Drepte to og såret én i knivangrep nær Paris

Ofrene var drapsmannens mor og søster - IS hevder å stå bak,

To personer ble drept og en ble såret av en mann med kniv i en forstad utenfor Paris.

En politikilde sier at angriperen og ofrene var i slekt.

Angrepet skjedde i forstaden Trappes sørvest for Paris torsdag formiddag.

Ifølge myndighetene ble gjerningsmannen drept av politiet like etter.

Jean-Jacques Brot, en høytstående regjeringsrepresentant i regionen Yvelines, skriver på Twitter at angriperen ble «nøytralisert» og at han er død.

Mor og søster

IS hevdet kort tid etter at gruppen sto bak angrepet, men ifølge to sikkerhetskilder var ofrene angriperens mor og søster.

Den tredje personen, som ble alvorlig såret, skal ha vært en forbipasserende kvinne. Politiet har foreløpig ikke sagt noe om motivet bak knivstikkingen.

Frankrikes innenriksminister sier i en uttalelse seinere torsdag at drapsmannen hadde psykiske problemer.

IS-meldingen ble lagt ut nettstedet Aamaq kort tid etter angrepet. Der hevdes det at angriperen fulgte en oppfordring fra IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi om å angripe fiender overalt og med alle midler, melder AFP-AP.

En mann som hevdes å være Baghdadi, kom med oppfordringen i et lydopptak som ble offentliggjort onsdag.

30 000 innbyggere - 50 IS-krigere

Frankrikes innenriksminister Gérard Collomb har også tvitret at angriperen er «nøytralisert». Han skriver også at tankene hans går til ofrene og deres nærmeste pårørende, men uten å si hvor mange ofre det dreier seg om.

Trappes er en by med 30 000 innbyggere i nærheten av Versailles. Mange av innbyggerne er fattige, og en stor del har også muslimsk bakgrunn.

Om lag 50 av byens innbyggere er mistenkt for å ha dratt til Syria og Irak for å kjempe for IS.