Drepte toåring for å straffe mora

Den japanske kvinnen ville straffe venninnen etter intense krangler. Dermed drepte hun kvinnens datter (2).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mitsuko Yamada erklærte seg skyldig i drapet på Haruna Wakayama (2) da rettssaken mot henne startet i Tokyo i går. Hun fortalte retten at hun hatet Harunas mamma fordi det virket som hun unngikk Mitsuko, og at hun utstøtte hennes fem år gamle sønn. Begge kvinnene hadde jevngamle døtre på to og sønner på fem. Alle barna gikk i samme barnehage.

Den 36 år gamle kvinnen innrømmer at hun drepte den vesle jenta i november, etter først å ha hentet henne fra barnehagen i det sentrale Tokyo.

Kan dømmes til døden

- Jeg beklager at jeg drepte Haruna, som var helt uskyldig, og at jeg skapte sorg hos familien. Jeg burde ikke få lov til å leve, skal Yamada, som er tidligere sykepleier, ha uttalt til det japanske nyhetsbyrået Kyodo.

Saken har fått massiv oppmerksomhet i Japan. Mer enn 800 mennesker sto i kø da de 58 tilskuerplasser skulle fylles i den lokale domstolen i Tokyo i går. Rettssaken vil blant annet rette søkelys på det isolerte livet japanske husmødre lever, ifølge nyhetsbyrået AP.

Nå mener man hjemmeværende kvinner i mangel på egne interesser måler sin egen verdi etter barnas resultat i prestisjefylte skole-inntak. Kort tid etter drapet mente man Yamada planla drapet på to år gamle Haruna fordi hun hadde kommet inn på en presitisjefylt barnehage, mens Yamadas egen datter ble avslått.

Yamada er tiltalt for drap, med døden som maksimumsstraff. Hun er også tiltalt for å ha forlatt en død person, som kan gi en maksimumsstraff på tre år.

36-åringen skal ha lagt Haruna i en veske etter å ha drept henne. Deretter reiste hun hjem til foreldrene i byen Shizuoka, der hun skal ha begravd barnet i hagen. Tre dager senere meldte hun seg selv for politiet.