Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte tolv skolebarn - gir mobbing skylda

Wellington (24) tok bilder av seg selv med drapsvåpnene før han gikk amok på sin gamle skole.

INSPIRERT AV VIRGINIA TECH: Wellington Oliveira poserer med et av drapsvåpnene, på samme måte som Virginia Tech-drapsmannen Seung-Hoi Cho gjorde før han tok livet av 32 mennesker i 2007. Foto: SESEG/REUTERS/SCANPIX
INSPIRERT AV VIRGINIA TECH: Wellington Oliveira poserer med et av drapsvåpnene, på samme måte som Virginia Tech-drapsmannen Seung-Hoi Cho gjorde før han tok livet av 32 mennesker i 2007. Foto: SESEG/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Wellington Oliveira (24), som skjøt og drepte tolv elever ved en barneskole i Rio de Janeiro i forrige uke, oppgir mobbingen han ble utsatt for som barn, som motiv for massakren, skriver BBC News.

- Lærepenge - Jeg håper dette blir en lærepenge, spesielt for dem som sto med armene i kors mens elever ble angrepet, ydmyket, latterliggjort, sier han i en video som ble spilt inn før massakren.

Han fraskriver seg samtidig skylda for drapene.

- Jeg vil gjøre det klinkende klart at jeg ikke er ansvarlig for dødsfallene som vil skje, selv om det vil være min finger på avtrekkeren.

Det var forrige torsdag Wellington dukket opp ved sin gamle skole i en fattig del av storbyen og gikk fra klasserom til klasserom, der han stilte opp skolebarn langs veggen og skjøt dem i hodet. Til slutt ble han skutt i beinet av politiet, og skjøt seg selv.

Ti jenter og to gutter i alderen 12 til 15 år døde, over 20 ble skadd.

«Bror» Ifølge AP hedrer Wellington andre skolemordere, som Virginia Tech-drapsmannen Seung-Hui Cho, som tok livet av 32 mennesker i 2007.

Cho, som han kaller «bror», er åpenbart et forbilde, siden bilder Wellington tok av seg selv før skoleskytingen, viser ham i akkurat samme positur som den avdøde sørkoreanske studenten - han sikter med drapsvåpenet inn i kamera.

Også Cho ga mobbing i barndommen skylda for massakren han begikk, og Wellington sier at i likhet med sitt forbilde var han tidligere svak, men er nå sterk, og vil søke hevn for seg selv og andre som er blitt plaget.

Lovforslag Skoleskytingen er den første i sitt slag i Brasil, som slett ikke er ukjent med vold og skyting fra før. Nå krever mange at salg av håndvåpen blir forbudt, og nasjonalforsamlingen har varslet et forbudsforslag innen kort tid.

FÅR TRØST: Tayana, som ble såret i skytingen, får trøst av nasjonalhelten Ronaldinho. Foto: ALEXANDRE VIDAL/FLA/EPA/SCANPIX
FÅR TRØST: Tayana, som ble såret i skytingen, får trøst av nasjonalhelten Ronaldinho. Foto: ALEXANDRE VIDAL/FLA/EPA/SCANPIX Vis mer

Samtidig varsler Rios borgermester at ofrenes familier trolig vil bli kompensert økonomisk etter tragedien.

- Disse familiene har vært gjennom ubeskrivelig smerte. Det er et uopprettelig tap, men en form for erstatning må diskuteres.

Undervisningen ved skolen er ennå ikke gjenopptatt, ni dager etter tragedien.

SØRGER: Pårørende og elever ved Tasso de Silveira-skolen deltar på en religiøs minnestund for ofrene etter skytingen. Foto: VANDERLEI ALMEIDA/AFP/SCANPIX
SØRGER: Pårørende og elever ved Tasso de Silveira-skolen deltar på en religiøs minnestund for ofrene etter skytingen. Foto: VANDERLEI ALMEIDA/AFP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media