Dobbeltdrapet i Kristiansand:

Drepte Tone (48) og Jakob (14) - funnet død i fengselet

Nesten fem år etter dobbeltdrapet i Kristiansand, er den dømte mannen funnet død i fengsel.

DREPT: Tone Ilebekk (48) og Jakob Hassan ble drept 5. desember 2016.
DREPT: Tone Ilebekk (48) og Jakob Hassan ble drept 5. desember 2016. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen som drepte Tone Ilebekk (48) og Jakob Hassan (14) i 5. desember i 2016 er funnet død i Mandal fengsel.

Det melder Fædrelandsvennen.

Drapet, som ble begått da den dømte gutten bare var 15 år, framstår som svært brutalt. Først knivstakk han Hassan, som han kjente. Drapsmannen forklarte i retten at han drepte Hassan fordi at 14-åringen hadde lurt ham for penger til hasj.

Ilebekk kom tilfeldigvis forbi da hun gikk tur med hunden. Hun skulle bort for å hjelpe den knivstukne gutten, men ble i stedet knivstukket. Begge ble knivstukket 30 ganger hver.

SONET HER: Den nå døde mannen sonet i Mandal fengsel. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
SONET HER: Den nå døde mannen sonet i Mandal fengsel. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

Elleve års fengsel

Mannen ble først dømt til forvaring i elleve år, med en minstetid på sju år og fire måneder, men etter å ha anket dommen, ble han i 2017 dømt til elleve års fengsel i Agder lagmannsrett. Han ble også dømt til å betale 1,5 millioner kroner i erstatning til de etterlatte.

Mannen sonet først i Bergen ungdomsfengsel, men ble overført til et ordinært fengsel da han ble myndig. Det er ikke sikkert når han ankom fengselet i Mandal som åpnet sommeren 2020.

Taus forsvarer

Advokaten Svein Kjetil Stallemo, som forsvarte den unge mannen i retten, sier til Dagbladet at han snakket med klienten sin for et par måneder siden.

- Hva tenker du om dødsfallet?

- Jeg tenker ingenting om det. Jeg synes ikke dere skal skrive om det, sier han til Dagbladet.

Fengselsleder Frank Tveiten Johansen har opplyst at den innsatte ble funnet død ved utlåsing.

– Jeg vil ikke kommentere noe rundt denne hendelsen, men på generelt grunnlag kan jeg si at vi alltid går gjennom rutinene våre etter alvorlige hendelser. Alle våre systemer og rutiner er bygd for å forhindre at slike triste hendelser skal skje, sier Johansen til Fædrelandsvennen.

Han opplyser at rapporter om alvorlige hendelser alltid sendes til regiondirektøren, som igjen orienterer Kriminalomsorgsdirektoratet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer