Drepte tre - husker ikke hvorfor

Den svenske trippelmorderen Roger Karlsson husker ikke hvorfor han drepte en tidligere kompanjong og to venninner. - De var jo mine venner, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trippeldrapet i Gøteborg ryster Sverige. Men den som kanskje er mest rystet er Karlsson selv - han sier han ikke husker hvorfor han drepte sin tidligere samboer, en elskerinne og en tidligere samarbeidspartner. Sistnevnte ble hogget ihjel med øks foran hundrevis av sjokkerte forbipasserende på en trafikkert gate.

Karlsson var populær og hadde mange venner i Gøteborg. De beskriver han som snill, arbeidssom, flittig, populær blant damene og smart og initiativrik. Men han hadde også en annen side. I 1991 ble han dømt til en måneds fengsel for mishandling. Han er og dømt for trusler, tyverier og hærverk. Han har totalt 11 oppføringer i det svenske strafferegisteret. Og han kunne bli aggressiv.

- Roger kunne bli riktig forbanna. Og da visste man aldri riktig hvor man hadde han, sier en av hans beste venner til den svenske avisen Expressen.

Da Karlsson begikk drapene hadde han gått på fylla i flere uker. Det skal og ha vært funnet spor av amfetamin i blodet hans. - En lite heldig blanding, sier hans forsvarer. Amfetamin gjør ikke bare brukeren våken og hyperaktiv, langvarig bruk gjør en også aggressiv, og mange misbrukere blir paranoide.

Karlsson skal ha vært bitter etter at en nattklubb i Halmstad han drev sammen med 56-åringen han tok livet av torsdag gikk konkurs. Han mener han måtte ta smellen, mens kompanjongen gikk fri. Karlsson beskrives som initiativrik og energisk, men flere andre foretag han har vært involvert i har gått dukken, blant annet en sushi-cateringvirksomhet. Han vokste opp som enebarn hos sin mor ,som jobbet i restaurantbransjen. Et eget serveringssted skal ha vært drømmen hans i mange år.

Nå sitter han i arresten i Gøteborg, siktet i en av Sveriges grusomste drapssaker gjennom tidene. Han sier at han husker å ha drept sine tre venner, men ikke hvorfor.

- Jeg vet ikke hvordan det skjedde, sa han til sin advokat i går.

AMOK PÅ ÅPEN GATE: Forgjeves prøvde den 56 år gamle kroeieren å komme unna øksemannen. Etter drapet ble forskrekkede vitner truet og jaget vekk. En prøvde å kjøre ned øksemannen med bil.