Drepte tre allierte soldater

Amerikanske soldater trodde de var i ferd med å bli ringet inn av al Qaida-soldater og begynte å skyte. Men «al Qaida»-soldatene var afghanske allierte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske spesialstyrker har drept tre afghanske allierte soldater. De amerikanske soldatene trodde at afghanerne tilhørte al Qaida og åpnet ild. Ulykken skjedde i et område der de allierte leter etter al Qaida-soldater og medlemmer av Taliban.

De afghanske soldatene oppholdt seg i en bygning der amerikanerne trodde at det ble avholdt et møte med al Qaida-ledere.

- Etter hvert som amerikanske og afghanske soldater nærmet seg bygningen, så de bevæpnede menn i bygningen og at de gikk i stilling, sier talsmann Roger King til CNN.

Deretter så soldatene 10-12 menn som beveget seg mot dem i det som så ut til å være en flankemanøver. En av mennene pekte mot de amerikanske soldatene med en granat.

Offiseren som ledet de amerikanske soldatene valgte å beordre skyting.

- Han oppfattet at de var i fare og beordret enheten til å åpne ild. Den følgende skuddvekslingen resulterte i tre døde menn. To ble skadet, sier King.

17 andre afghanere la ned våpnene da de ble angrepet. Det kan ha reddet livene deres.

En afghaner skal ha ropt at de var der for å ta al Qaida-soldater, men ropet ble overhørt av de amerikanske angriperne.

Det er bare halvannen måned siden fire kanadiske soldater ble drept da en amerikansk soldat

slapp en bombe

mot det han trodde var fiendtlige bakkestyrker.

De afghanske allierte har klaget over at amerikanerne flere ganger har gått til angrep på feil mål. I januar ble en konvoi angrepet på vei til den FN-støttede innsettingen av den nye regjeringen. 16 mennesker ble drept.

DREPT:</B> Nathan Smith, Marc Leger, Richard Green og Ainsworth Dyer ble drept av en amerikansk soldat som trodde at de var fienden.
BRAKT HJEM:</B> Kistne til Nathan Smith ankommer kanadisk jord.