Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte tre i hasjrus

I dag starter rettssaken mot 39-åringen som er tiltalt for trippeldrapet i Tromsø.

DREPTE TRE: 
Ishavskatedralen var fullsatt da det ble holdt begravelsesseremoni for ekteparet Linda Anett Hansen (35), Ole-Roger Olsen (44) og hans mor Ragna Elida Hansen (61) som alle ble drept med kniv i ekteparets hjem natt til 22. mars. I dag begynner rettssaken mot 39-åringen som er tiltalt for drapene. 
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, SCANPIX
DREPTE TRE: Ishavskatedralen var fullsatt da det ble holdt begravelsesseremoni for ekteparet Linda Anett Hansen (35), Ole-Roger Olsen (44) og hans mor Ragna Elida Hansen (61) som alle ble drept med kniv i ekteparets hjem natt til 22. mars. I dag begynner rettssaken mot 39-åringen som er tiltalt for drapene. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag starter rettssaken mot 39- åringen fra Båtsfjord i Nord-Troms tingrett. I alt 22 vitner og hele fem sakkyndige står på vitnelista.

Aktor, førstestatsadvokat Ole B. Sæverud, har bebudet at det kommer til å bli lagt ned påstand om 21 års forvaring. Påtalemyndigheten mener tiltalte er strafferettslig tilregnelig, og at hans psykotiske tilstand er framkalt av selvforskyldt rus.

Advokat Christian Wiig, som sammen med advokat Anniken Mellegaard er forsvarere for tiltalte, vil forsøke å bevise at tiltalte også hadde en dypereliggende psykose i tillegg til den rusutløste psykosen som de psykiatrisk sakkyndige har konkludert med.

— Tvungen pleie
— Men det er ikke snakk om at tiltalte skal slippes ut på gata. Tiltalte har erkjent at det er han som har begått drapet. Vi mener han skal dømmes til tvungen pleie i en psykiatrisk helseinstitusjon, sier Wiig.

Forsvarer har hele 13 vitner på sin liste, noe som er uvanlig mange uansett hva slags straffesak det dreier seg om.

Det var 22. mars i år at Ragna Elida Christensen og ekteparet Linda Anett Hansen og Ole-Roger Olsen ble funnet drept i en villa i Tomasjordvegen i Tromsdalen. De ble påført flere stikk i overkroppen.

39-åringen som begikk de bestialske drapene, leide en leilighet i underetasje hos ekteparet. Mannen ble brakt inn av politiet etter at han skal ha gått rundt og ropt og skreket i Hansjordnesbukta i Tromsø. Trolig ble de tre stukket i hjel mens de sov.

— Tvangsinnlagt
Tiltalte hadde vært tvangsinnlagt tre ganger i perioden 2007 og 2008. Etter siste tvangsinnleggelse og påfølgende behandlingsopplegg flyttet han i november 2008 rett til leiligheten i Tomasjordvegen der drapene ble begått.

— Han har vært en fin og snill gutt helt til for tre år siden. Plutselig ble alt galt, og siden det har han hatt problemer. Han fikk hjelp av fastlegen, som var en han kunne prate med. Helsevesenet har nok ikke visst hvor alvorlig det er. De gir jo opp disse pasientene og sender dem ut igjen, uttalte tiltaltes mor til Dagbladet i mars.

VAR LEIEBOER: Den psykisk syke 39-åringen var leieboer i underetasjen hos ekteparet i Tromsø.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
VAR LEIEBOER: Den psykisk syke 39-åringen var leieboer i underetasjen hos ekteparet i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling