Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte tre journalister

Tre vestlige journalister er drept i Afghanistan etter at de ble stoppet av bevæpnede menn. Få minutter etter at de gikk ut av bilene, hørte vitner flere skuddsalver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Journalistene ble stoppet tidligere i dag, på en vei mellom den østlige byen Jalalabad og hovedstaden Kabul. Gruppen, en konvoi på mellom seks og åtte biler, reiste gjennom en provins som nylig ble erobret av Nordalliansen. Men det er fortsatt Taliban-soldater og andre som er lojale mot Osama bin Laden i området, melder Associated Press.

Sjåfører som var med i konvoien sier at to av bilene ble stoppet av seks bevæpnede menn, og at journalistene ble tvunget ut av bilene. Soldatene førte journalistene opp i åsen rundt veien. Mohammad Farrad, som var sjåfør, sier at han hørte tre eller fire skuddsalver fra maskingevær.

- De tok med journalistene opp fjellet, og da journalistene snudde seg for å se på soldatene, ble det åpnet ild.

Farrad løp umiddelbart tilbake til konvoien, og advarte de andre som kom lenger bak i følget. De snudde øyeblikkelig, og dro tilbake.

Noe seinere ble likene av de tre journalistene og en afghaner funnet ni mil øst for Kabul, på den samme veien de ble meldt savnet fra. Flere journalister er ranet på den samme veien tidligere, og lommene de de fire drepte var tømt. Til sammen er seks journalister drept i Afghanistan de siste ukene.

Hele Norges coronakart