Drepte trebarnsfar under krangel om parkeringsplass

Hevdet han drepte i selvforsvar.

DØMT: Michael Drejka er dømt til 20 års fengsel for å ha drept en mann under en krangel om en parkeringsplass. Foto: John Pendygraft /Tampa Bay Times via AP / NTB scanpix
DØMT: Michael Drejka er dømt til 20 års fengsel for å ha drept en mann under en krangel om en parkeringsplass. Foto: John Pendygraft /Tampa Bay Times via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

48 år gamle Michael Drejka ble torsdag dømt til 20 års fengsel for å ha drept 28 år gamle Markeis McGlockton under en krangel om en handikapplass utenfor en butikk i Florida, skriver ABC News.

Konfrontasjon

Drapet fant sted i juli 2018. Da drar McGlockton til butikken sammen med kjæresten Britany Jacobs og deres tre barn.

De parkerer på en handikapplass, mens McGlockton og hans fem år gamle sønn går inn i butikken.

Deretter kommer Michael Drejka opp til bilen, og det oppstår en konflikt. Krangelen dreier seg om hvorvidt Jacobs kunne stå på den aktuelle parkeringsplassen eller ikke.

I det Jacbos er på vei ut av bilen, kommer McGlockton ut av butikken og dytter Drejka i bakken. Drejka svarer med å ta et våpen ut av lomma, hvorpå han skyter og dreper den 28 år gamle trebarnsfaren.

Avviste selvforsvar

- Jeg kjenner ikke denne mannen i det hele tatt, og Markeis kjente ham ikke i det hele tatt. Alt Markeis prøvde å gjøre var å beskytte det som var hans, og det var familien hans og barna hans, fortalte den drepte 28-åringens kjæreste.

Drejka påberopte den såkalte «stand your ground»-loven, som sier at det er lov å ta andres liv hvis man føler seg truet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer