Drepte ukjent nattgjest

- Jeg husker ikke hvorfor jeg skjøt ham, sier 45-åringen. I forhørsretten fortalte han at fikk besøk av en ukjent mann i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet.no): I avhør med politiet innrømmer han drapet, men han kan ikke si noe om motivet.

- Min klient kan ikke huske hvorfor skuddet ble avfyrt. Han var beruset i gjerningsøyeblikket, sier forsvarer Ragnar Wesseltoft til Dagbladet.no.

Det én time lange fengslingsmøtet i Skien og Porsgrunn forhørsrett var ferdig klokka 14. Aktor ba om åtte ukers varetekt, og den siktede samtykket til dette.

- Den siktede erkjenner de faktiske forhold, men har ikke kunnet oppgi et klart motiv, sier politijurist Svein Folkestad.

45-åringen hevder at han ikke kjente offeret.

- Den drepte skal ifølge siktede ha kommet på besøk til ham i natt, sier Folkestad til Dagbladet.no.

45-åringen ringte selv politiet klokka 03.28 for å fortelle om drapet, og ble like etter pågrepet uten dramatikk. I det korte avhøret som startet klokka 08.30 la han alle kortene på bordet med forsvareren til stede.

- Foreløpig ønsker vi ikke å si hva mannen har sagt i avhør, sier politioverbetjent Knut Horst i Telemark politidistrikt.

Polititeknikere jobber fortsatt på stedet, og funnene bekrefter den siktedes versjon. Politiet tror de vet hvem offeret er, men vil ikke si noe før identiteten er endelig bekreftet. Det skjer trolig i løpet av ettermiddagen. Pårørende er ikke varslet.

- Vi kan si så mye som at han har skutt offeret med en hagle, sier Horst til Dagbladet.no.

Drapet skjedde i 45-åringens leilighet i Porsgrunn. Den drapssiktede er en kjenning av politiet, men de vil ikke fortelle hva han er dømt for tidligere.