Drepte ungdom - solgte mobilen

To ungdommer på 17 og 23 år er tiltalt for å ha drept en bekjent med balltre og kniv, for deretter å selge mobilen hans for å få penger til stoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den særdeles brutale drapssaken åpnet i Eiker, Modum og Sigdal tingrett i går, skriver Drammens Tidende. De to unge mennene på 17 og 23 år skal ifølge tiltalen ha hentet Svein André Karlsen (21) i bil på kvelden 11. januar i år. Da bilen de satt i kjørte av veien truet de ham med kniv for å få ham til å skyve bilen opp av grøfta, mener påtalemyndigheten. De tre var på vei til en fest, men Karlsen kom aldri fram. Ved Hoensvannet i Øvre Eiker ble Karlsen drept. Ifølge tiltalen drepte de to 21-åringen med et balltre så det knakk, deretter skal de ha stukket ham med kniv 21 ganger. Drapet bærer preg av å være en ren likvidering.

Etter drapet ble balltre og kniv kastet i en avfallsboks på veien, før de to ungdommene svingte inn på en Statoilstasjon for å vaske av seg blodet. Deretter dro de to på fest, hvor den dreptes mobiltelefon ble solgt.

- Vi solgte telefonen for å få noe narkotika. Vi kjøpte rohypnol, jeg husker ikke hvor mye, forklarte en 17 år gammel gutt i retten i går. De to er tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter.