- Drepte ved et uhell

De ble venner for et par uker siden. Natt til julaften stakk 31-åringen sin nye kamerat til døde. Han hevder det var et uhell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): I dag blir 31-åringen framstilt med begjæring om fengsling i forhørsretten i Tønsberg. Etter det Dagbladet erfarer, hevder siktede at han ble angrepet på et nachspiel i sitt eget hjem, og at det dødelige knivstikket ikke var tilsiktet.

- Siktede nekter straffskyld, men vi har opplysninger som kan knytte ham til den konkrete hendelsen, sier etterforskningsleder, politiadvokat Jan Helge Palm, i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Han vil ikke utdype detaljene rundt drapet nærmere.

Angrepet

De to vennene var alene hjemme i leiligheten til 31-åringen da drapet skjedde tidlig julaften morgen. Den nå drapssiktede mannen varslet selv ambulansesentralen.

Etter det Dagbladet får opplyst på informert hold skal han ha forklart at han ble angrepet av gjesten etter en krangel .

I tumultene skal gjesten ha blitt påført det dødelige knivstikket.

31-åringens forsvarer, advokat Ole-Petter Breistøl, vil bare gi sparsomt med kommentarer om detaljene i saken.

- Min klient nekter straffskyld. Han er tidligere ustraffet og havnet i en ulykksalig situasjon, sier Breistøl til Dagbladet.

Kripos

Han bekrefter at siktede og den nå avdøde vennen hadde vært «på byen» samme natt som det fatale stikket skjedde. Men vil ikke si noe om den konkrete foranledningen.

Den avdøde er jevngammel med siktede. Først i dag vil han bli identifisert, men politiet mener at de vet hvem det er. Teknikere fra Kripos har arbeidet på åstedet to dager i jula, og avdøde ble først fjernet fra åstedet i går. Tekniske bevis kan bli sentrale i saken, siden det ikke var vitner til stede.

Drapskniven er funnet. De faktiske omstendigheter rundt tragedien synes klarlagt.

- Vi begjærer fengsling på grunn av fare for bevisforspillelse, sier etterforskningsleder Jan Helge Palm til Dagbladet.

BLE ANGREPET: Den drapssiktede 31-åringen i Tønsberg hevder han ble angrepet og drepte ved et uhell. Her arbeider politietterforskere på åstedet.