Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte venn som ville voldta kona

Det svartnet for ektemannen (39) da han oppdaget at kameraten var i ferd med å voldta kona hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

39-åringen traff vennen med et 28 kilo tungt TV-apparat, slik at han døde.

I Borgarting lagmannsrett er 39-åringen funnet skyldig etter «torturparagrafen» i straffeloven, og dømt til fem og et halvt års fengsel.

Dommerne legger til grunn at han våknet etter en fest, og oppdaget at kameraten hadde dratt både buksa og underbuksa av kona hans. Han forklarer at han oppfattet situasjonen slik at kameraten var i ferd med å voldta hans sovende kone.

-  Jeg ble fryktelig sint. Det svartnet for meg. Jeg skallet til kameraten, og kastet ham i veggen, forklarer 39-åringen.

Husker dårlig

Han skal ha fulgt opp med å ta kvelertak og å stikke kameraten med en spiss gjenstand. Han sier han ikke husker alt som skjedde, men innrømmer at han kastet et TV-apparat på kameraten, som da lå på gulvet.

Ifølge rettsmedisinerne fikk kameraten dødelige skader av TV-apparatet, som forårsaket ribbeinsbrudd, hull på en lunge, blødning og pustebesvær.

Dommerne legger vekt på at det er tale om omfattende og langvarig vold, som har preg av mishandling. Kameraten har vært utsatt for langt mer vold enn 39-åringen har forklart seg om, ifølge retten.

-  En privat hevn

Forsvarer Bjørn Rudjord i Advokatfirmaet Elden hevdet at klienten handlet i berettiget harme, og at det forelå en nødvergesituasjon. Lagmannsretten legger i formildende retning vekt på opptakten til hendelsen, men mener at voldsbruken ikke står i noe forhold til kameratens opptreden.

-  Voldsutøvelsen bærer preg av privat avstraffelse, utført med betydelig råskap, konkluderer dommerne.39-åringen meldte seg for politiet sammen med kona dagen etter mishandlingen, som skjedde i Modum i 2003.

Hele Norges coronakart