Dresden fjernes fra UNESCOs verdensarvliste

Bygger bro over vernet område.

BRO FRAMFOR VERDENSARV: Her ser man området som står på verdensarvlisten, og der det planlegges brobygging. Dresdens beslutning om en bro over dette området bidro til at UNESCO nå fjerner Elbedalen fra verdensarvlisten.  EPA/EUROLUFTBILD.DE
BRO FRAMFOR VERDENSARV: Her ser man området som står på verdensarvlisten, og der det planlegges brobygging. Dresdens beslutning om en bro over dette området bidro til at UNESCO nå fjerner Elbedalen fra verdensarvlisten. EPA/EUROLUFTBILD.DE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder er svært så gjev, skal et område regnes som en del av verdensarven må det representere et unikt kultur- eller naturhistorisk miljø.

Et av UNESCOs krav for områder på listen er at de skal vernes. Her til lands er blant annet bryggene i Bergen, Urnes stavkirke, Geirangerfjorden og Røros er av områdene på listen. - Forventes at man respekterer verdensarvenDet å havne på verdensarvlisten er nærmest en garanti for økt turisme, og da det i dag ble klart under en hemmelig avstemming at Dresden skulle fjernes fra listen, frykter flere for den historiske byens turistnæring.

- Ved å stryke Dresden Elbe Valley fra verdensarvlisten mister Dresden et ikon av stor betydning for byen. Det forventes at et utviklet land som Tyskland evner å ta vare på og respektere verdensarven, og med å stryke området fra listen bekrefter man verdensarvkonvensjonens betydning, sier assisterende direktør for UNESCO senteret i Oslo, Cecilie Smith-Christensen

Smith-Christensen er tilstede på UNESCO-kommisjonens møter i Sevilla, og hun kunne forteller Dagbladet at det var fjorten stemmer for, fem mot og to blanke under dagens avstemming.Hvorfor ble det avholdt hemmelig avstemming?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer