ROBBET TURISTER: Radisson-hotellet på Gardermoen skal være en av arenaene for den chilenske banden. Politiet mener de på systematisk vis har besøkt populære turisthoteller og kafeer i den hensikt å stjele lommebøker og vesker. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
ROBBET TURISTER: Radisson-hotellet på Gardermoen skal være en av arenaene for den chilenske banden. Politiet mener de på systematisk vis har besøkt populære turisthoteller og kafeer i den hensikt å stjele lommebøker og vesker. Foto: Kristian Ridder-NielsenVis mer

- Dressbande robbet turister under frokostbuffeen på hoteller

Med stjålne leiebiler og i dress skal chilenerne reist rundt til populære turiststeder på Østlandet og tatt veskene deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Mandag morgen slo politiet til mot det de mener er en omreisende tyveribande fra Chile.

Politiet har hatt personene under oppsyn en god stund, men valgte mandag å slå til mot to adresser i Oslo. Der pågrep de til sammen åtte chilenere — fem menn og tre kvinner.

- De er i utgangspunktet mistenkt for grove tyverier, sier politiadvokat Morten Reppen ved etterretning- og vinningsgruppa ved Majorstua politistasjon til Dagbladet.

- DressbandeTre av personene vil bli framstilt for varetektsfengsling i dag.

Politiet mener personene har operert svært systematisk. De skal ha stjålet tre leiebiler. Disse skal de ha brukt til å reise rundt på Østlandet til populære turiststeder i Oslo og omegn.

Steder som nevnes er hotellene rundt Gardermoen, Frognerseteren og andre populære turistkafeer i hovedstaden, får Dagbladet opplyst.

Personene skal ha gått i pene klær og dresser og gått inn i hotellenes frokostbuffeer og tatt for seg.

- Vi mener de har tatt vesker og verdisaker til turister som var i ferd med å spise frokost. Mange har vært på farten til å reise fra landet og har kanskje ikke oppdaget det før de har kommet hjem, sier Reppen.

- Mange ofrePolitiet mener det er snakk om et betydelig antall ofre i saken. Politiet mener at tyvegodset har blitt sendt ut av landet raskt etter at de slo til.

En av de pågrepne kvinnene er allerede sendt til fengsel der hun skulle ha sonet en annen dom hun har vært etterlyst for. Fire av personene er løslatt, men er siktet for heleri fordi politiet mener de har bistått med å sikre utbyttet fra de staffbare handlingene de skal ha begått.

Reppen opplyser at de  ønsker å komme i kontakt med personer som har blitt utsatt for tyverier av vesker, lommerbøker og annet på hoteller i Oslo og omegn.