Drev bordell hjemme

En 40 år gammel fembarnsfar fra Vestfold er fengslet i fire uker av Horten forhørsrett. Ifølge den omfattende siktelsen drev han bordell i kjelleren. I etasjen over bodde kona og tre barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fembarnsfaren har tidligere lagt ut om sin virksomhet som hallik og mannlig prostituert i en lokalavis i Vestfold. Han fortalte at han tjente nærmere 60 000 kroner i måneden svart på sexsalget. Ifølge ham selv jobbet jentene 20 dager i måneden, med gjennomsnittlig to kunder om dagen. Den svært så snakkesalige mannen fortalte videre at han drev sexsalg sammen med en 26 år gammel kvinne fra Litauen, og at han ventet flere østeuropeiske kvinner til huset.

Men den tidligere straffedømte 40-åringen har drevet med mer enn sexsalg. Anmeldelsene mot mannen har tikket inn til politiet med jevne mellomrom. I går ble han fengslet for fire uker, to med brev- og besøksforbud. Siktelsen mot mannen er meget omfattende.

Barn i huset

Etter det anonyme intervjuet i lokalavisa i sommer, startet politiet etterforskning av mannen. I intervjuet beskrev 40-åringen selv sin prostitusjonsvirksomhet. Han fortalte at han solgte sin egen kropp til kvinner og par, alene eller sammen med en litauisk kvinne (26). Kvinnen solgte sex til menn. Sexsalget foregikk i mannens bolig, der den litauiske kvinnen holdt til i underetasjen. I andre etasje bodde kona, og tre mindreårige barn.

Mannen ble pågrepet av politiet i juni, siktet for hallikvirksomhet, men retten slapp mannen fri.

Siden har han blitt anmeldt og siktet gjentatte ganger, for blant annet konemishandling, voldtekt og utuktig omgang.

Tidligere løslatt

Etter den siste anmeldelsen om konemishandling nå i desember, besluttet politiet at nok er nok, og gikk til ny pågripelse.

- Etterforskningen pågår nå for fullt, sier politiinspektør Hans Henrik Aske ved Nord-Jarlsberg politidistrikt til Dagbladet.

Mannen skal ha skaffet kunder til sexsalget gjennom annonsering i avisa Søndag Søndag, på Tekst-Tv og Internett, gjerne annonsert som «klassisk massasje og kroppspleie». Igjen ifølge eget utsagn til lokalavisa, holdt han og «den kvinnelige samboeren» åpent hus for sine kunder mellom 09.00 og 03.00. Han påstår at barna ble holdt borte fra «bordelletasjen» i huset.

- Naboene vet hva som foregår, men sier ingenting. Noen av dem er kunder selv, sa mannen i intervjuet.

Videre går han langt i å forsvare prostitusjon. Konfrontert med spørsmål om han bedriver ulovlig hallikvirksomhet, svarte han:

- Det er ingen som kan hekte meg for å hjelpe jentene. Jeg har ingen provisjon på det. Kanskje jeg er litt dum, men når noen kommer til meg og ber om hjelp, så hjelper jeg dem, sa 40-åringen.

Kjent i lokalmiljøet

- Vi begynte å interessere oss for mannen etter oppslaget i lokalavisa, sier lensmannen i den siktedes bostedskommune.

- Her sto mannen fram og sa han tjente 60000 kroner svart i måneden på hallikvirksomhet, sier lensmannen.

Han forteller videre at mannen tidligere har vært i politiets søkelys for noen mindre straffbare forhold. Siktede skal være godt kjent i lokalmiljøet.

40-åringen er ifølge politiet ikke i fast jobb, men har tidligere livnært seg som sjåfør. To av barna er fra et tidligere forhold.

- Min klient erkjenner straffskyld for vold mot kona, men nekter for alle de andre forholdene i siktelsen, sier forsvarer Per Kristian Hansen.

Forsvareren forteller at siktede benekter at han var intervjuobjektet i lokalavisas artikkel og påkjærte kjennelsen om fire ukers varetektsfengsel.