- Drev med vareopptelling i grillen

Drapstiltalte Gamal Hosein hevdet at han og kona Gry drev med vareopptelling i Faresgrillen den lørdagen hun forsvant. Han sto fast ved at hun forlot grillen i 16-tiden lørdag 13. januar 2001.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen etter ble Gry meldt savnet da Gamal og svigermoren ringte politiet fordi hun ikke var verken i huset til ekteparet eller hjemme hos moren.

Gamal Hosein forklarte i Skien og Porsgrunn tingrett i dag at han og kona kom til Faresgrillen like før 11.30 den aktuelle lørdagen, etter å ha levert de to barna til svigermoren.

Ifølge Hosein begynte de med vareopptelling. De skal ikke ha blitt ferdige med det, før Gry forlot grillen. De skal ha spist lunsj etter 12 og han husket ikke hvor lenge de spiste lunsj, eller hvor lenge Gry holdt på med vareopptelling. De skal ha hatt en sjokoladepause innimellom.

- Vi var slitne og hadde pause sammen, forklarte Hosein.

- Så på utelivet

- Hun dro i 16-tiden. Hun skulle kjøpe bursdagspresang til samboeren til svigermor og var invitert på middag til svigermor, forklarte Gamal Hosein.

På spørsmål fra aktor Kjetil Omholt svarte Hosein at Gry hadde svart «kanskje, vi får se» da hun ble invitert på middag.

Rettssaken mot ham startet på hans egen 37-årsdag. Gamal Hosein forklarte seg i retten i dag formiddag om døgnet da Gry forsvant.

Selv skal Gamal ha blitt i grillen til 2-tiden på natten. Han forklarte at han etterpå kjørte rundt i Skien og Porsgrunn for å kikke på andre gatekjøkken og se på utelivet.

Ingen var hjemme da han kom hjem.

- Litt sinna

- Jeg ble litt ergerlig og kanskje litt sinna, sa Gamal, men siden klokka var tre på natten, tok han ikke kontakt med svigermor for å høre om Gry var der. Han sa at han gikk ut fra at hun var der siden hun hadde spist middag der, siden barna var der og siden de skulle feire bursdag der dagen etter.

Han tok først kontakt med svigermor søndag formiddag. Da oppsto det panikkstemning da de ble klart at Gry heller ikke var der.

- Jeg ringte familie og venner, sykehus og til slutt politiet, forklarte Hosein.

På spørsmål fra rettens administrator Jahn Mydland, svarte Hosein at ingen hadde fortalt å ha sett Gry.

Liket av Gry ble funnet i Porsgrunnselva 6. mars. Gamal Hosein hadde da sittet varetektsfengslet siden 22. januar, siktet for drapet på sin kone.

(NTB)

- IKKE SKYLDIG, sa Gamal Hosein i morges.