Drev privat fengsel i kjelleren

Young Guns-leder risikerer forvaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arshad Mahmood holdt tre personer innesperret i et hjemmelaget fengsel i boligen sin i Ullensaker. Nå risikerer han forvaring.

Young Guns-lederen og hans medhjelpere skal ha holdt de tre marokkanerne innesperret i henholdsvis ni, åtte og tre dager.

Mahmood er tiltalt for kidnapping, tortur, ran, ulovlig oppbevaring av våpen, falske penger og narkotika.

Håndjern, hetter og kjetting

Mahmood skal ha brukt håndjern, innlåsning og vakter for å sørge for at marokkanerne ikke skulle slippe unna.

Vinduet i kjellerrommet var murt igjen, og på døren var det satt en forsterket lås. De tre ofrene skal ha blitt brakt inn i rommet med hette over hodet, og lenket fast med kjetting og håndjern.

De fikk høre sterke trusler, som at de ville bli brennmerket, voldtatt, skutt og drept, ifølge påtalemyndigheten.
- Farlig
Statsadvokaten har nå tatt ut tiltale mot de seks som var siktet i saken, skriver Romerikes Blad. Påtalemyndigheten vurderer å legge ned påstand om forvaring i elleve år for den antatte hovedmannen.

- Arshad Mahmood er så farlig at det kan nødvendiggjøre bruk av forvaring, sier politiadvokat Harald Holmsen i Romerike politidistrikt.

- Jeg har aldri vært borti lignende sak. Den er spesielt grov, ikke minst med tanke på dens omfang, og at ofrene måtte lide i så mange dager, sier Holmsen.

Innrømmet skyld
Politiet mener gjenlederen og hans medhjelpere kidnappet de tre mennene for å presse narkotikaligaen de tilhørte for penger.

Mahmood skal i avhør ha innrømmet straffskyld for frihetsberøvelse og vold.

- Han erkjenner vesentlige deler. Jeg finner det ikke hensiktsmessig å gå inn på konkrete detaljer, sier hans forsvarer, advokat Vegard Aaløkken. (NTB).

RISIKERER FORVARING: Young Guns-lederen Arshad Mahmood har en alvorlig tiltalte å svare for. - Jeg har ikke vært borte i lignende sak, sier politiadvokat.