Drev rundt i fiskebåt i to måneder

Hundre flyktninger til kai på Tenerife.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gamle hvit-og blåmalte fiskebåten hadde nesten hundre flyktninger om bord da den ble oppdaget på havet utenfor den afrikanske kysten.

Ifølge flyktningene hadde de drevet rundt i to måneder da de endelig ble oppdaget og reddet i natt.

Flere omkom

Det var flere barn og noen babyer blant flyktningene om bord i båten. De utslitte båtflyktningene skal komme fra blant annet Elfenbenskysten, Liberia og Marokko.

Tilstanden er alvorlig for minst 30 av flyktningene. To personer skal ha dødd på den strabasiøse turen, men det ble ikke funnet noen døde om bord i båten.

Flere personer om bord ble arrestert da båten la til kai i havna i Los Cristianos på Tenerife. Båten ble oppdaget ved tre-tida i natt sørvest for Tenerife, ifølge Canariposten.

Politiet sendte umiddelbart ut politibåter og helikopter med leger og helsepersonell. Båten ble eskortert det siste stykket inn til havna i Los Cristianos.

REDDET: Nesten hundre mennesker var om bord i båten da den ble oppdaget av spanske myndigheter utenfor Tenerife. Foto: SCANPIX
REDDET: Nesten hundre mennesker var om bord i båten da den ble oppdaget av spanske myndigheter utenfor Tenerife. Foto: SCANPIX Vis mer