Drev sex-jakt på unge kvinner

De to ungdommene skal på kveldstid ha drevet ren sex-jakt på tilfeldige kvinner de siste ukene. Torsdag kveld ble 16- og 18-åringen arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De er mistenkt for forsøk på overfallsvoldtekter på Furuset i Oslo.

Pågripelsene skjedde på bakgrunn av signalement de tre kvinnelige ofrene kunne gi av de unge overfallsmennene av pakistansk opprinnelse.

Et av ofrene, en 19 år gammel kvinne, har forklart til politiet at hun ble overfalt på en gangsti, slått og revet ned en skråning - før overfallsmennene dro av henne joggebuksa. Etter alt å dømme ble ikke voldtekten fullbyrdet, fordi det kom tilfeldig forbipasserende på gangstien.

Varetekt

Dette skjedde ved 20.45-tida sist søndag. 19-åringen var på vei til T-banestasjonen, hvor hun skulle møte ei venninne.

Politiadvokat Berit Jonannessen i Oslo-politiet opplyser til Dagbladet at ungdommene er siktet for to voldtektsforsøk mot to 19 år gamle kvinner og for vold mot ei 20 år gammel kvinne.

- De siktede blir framstilt i forhørsretten i dag med begjæring om varetektsfengsling i inntil fire uker, sier hun.

Etter det Dagbladet kjenner til, har ikke de siktede erkjent straffskyld etter den meget alvorlige siktelsen. Mennene satt i avhør i går.

Onsdag denne uka ble ei annen 19 år gammel jente overfalt av to unge menn av pakistansk opprinnelse på en gangsti omtrent på samme sted som det andre sexofferet. Ifølge 19-åringen ble hun også overfalt på gangstien, og slått kraftig i hodet flere ganger.

Gråt

19-åringen forklarer at hun ble dyttet ned en skråning, og ble forsøkt truet til å utføre seksuelle tjenester.

- Jeg brast i gråt, forklarer den fortvilte 19-åringen.

Etter en stund skal overfallsmennene har sluppet taket, slik at hun klarte å komme seg unna.

Det først overfallet, som ungdommene er siktet for, skjedde 28. september ved Ulsholtveien på en gangvei mot Granstangen. Offeret, en 20 år gammel kvinne, ble overfalt og slått flere ganger med knyttet neve i hodet av to unge menn.

Den foreløpige siktelsen mot ungdommene gjelder voldsbruk.