Drev «torturlignende» mishandling av mindreårig kone

Likestillingsforskeren fikk dommen opphevet på grunn av saksbehandlingsfeil. I dag ble han funnet skyldig igjen.

«KJØNN OG UTVIKLING»: Her underviser den voldssiktede forskeren i kvinners rettigheter, bare dager etter at han slapp ut av varetekt i Oslo i 2006. Foto: Dagbladet-tipser.
«KJØNN OG UTVIKLING»: Her underviser den voldssiktede forskeren i kvinners rettigheter, bare dager etter at han slapp ut av varetekt i Oslo i 2006. Foto: Dagbladet-tipser. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Juryen i Borgarting lagmannsrett kjente i dag en likestillingsforsker i 30-årene skyldig i svært grov mishandling av sin tidligere tenåringsbrud, som var mindreårig på voldstidspunktet.

Saken beskrives som en av norgeshistoriens verste familievoldssaker, og mannen skal nærmest ha bedrevet et regelrett torturkammer i leiligheten han disponerte, ifølge tidligere opplysninger.

Mannen, som var førsteamanuensis ved Høyskolen i Oslo, skal ved minst fire anledninger ha festet rep til kvinnens armer eller bein, og hengt henne opp i takbjelkene. Der skal hun ha hengt i flere timer, sa lagmannsretten da saken først var oppe i 2007.

- Jeg ble hengt opp i takbjelkene fordi jeg så på tv uten lov, forklarte jenta den gang.

Kastet oppMannen ble i lagmannsretten i 2007 dømt til fengsel i tre år og seks måneder for «grov, utspekulert mishandling over tid» med et «torturliknende preg». Høyesterett opphevet denne dommen i fjor på grunn av saksbehandlingsfeil.

- Det har vært helt forferdelig for henne å gå gjennom saken på nytt i lagmannsretten, sier bistandsadvokat Monica Lindbeck til Dagbladet.no. Hun opplyser at jenta var 17 da mishandlinga fant sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer