Drev ulovlig jakt med dyre våpen

Brukte lyddemper, ulovlige patroner og infrarødt sikte på hjortejakt.

DYRE SPESIALVÅPEN: Disse våpnene er ifølge politiet beregnet for tjuvjakt. Øverst er en Remington-rifle og under en Star Baikal. Foto: Kjell Ove Holsbøvåg, Tidens Krav
DYRE SPESIALVÅPEN: Disse våpnene er ifølge politiet beregnet for tjuvjakt. Øverst er en Remington-rifle og under en Star Baikal. Foto: Kjell Ove Holsbøvåg, Tidens Krav Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Sunndal tok beslag i flere våpen, to av dem ombygd for tjuvjakt med lyddemper, infrarødt sikte og lysforsterkende kikkert, etter at tre erfarne jegere i 30- til 50-årsalderen fra Kristiansund ble tatt på fersk gjerning i Øksendal, skriver Tidens Krav.

- Det var vitner som tok kontakt med politiet på natta som hadde sett mistenkelig adferd. De ble tatt rett etter at de hadde skutt en hjort, sier lensmann Halvard Vermøy i Sunndal til Dagbladet.

Lyddemper og infrarødt sikte Tidens Krav skriver at politiet blant annet tok beslag i en ett-skudds Star Baikal-rifle, utstyrt med lyddemper og ulovlig infrarødt sikte. Også ammunisjonen som ble brukt i våpenet var ulovlig til hjortejakt, fordi det ikke ekspanderer som en vanlig jaktammunisjon. Dessuten går skuddet saktere enn lyden.

Men på grunn av liten ladning i patronen vil ikke skuddet nødvendigvis drepe dyret. Dyret vil derimot dø ved skudd mot hodet, men det er sterkt frarådet, ifølge Tidens Krav.

Avisa skriver videre at en ny Remington-rifle med lyddemper ble beslaglagt, men begge deler var godkjent. Men under våpenet hadde de festet en såkalt IR-lommelykt, noe som ikke skal være tillat, ifølge Tidens Krav. I tillegg var ammunisjonen til også dette våpenet ulovlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer