Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drev utleiefirma i Spania - hevet 1,1 millioner i trygd

Nå er kvinnen (65) dømt for trygdebedrageri.

STRAND, SOL, SPANIA: Kvinnen som nå er dømt for trygdebedrageri er bosatt et sted på Costa Del Sol. Bildet er fra kommunen Alfaz del Pi, på Costa Blanca. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
STRAND, SOL, SPANIA: Kvinnen som nå er dømt for trygdebedrageri er bosatt et sted på Costa Del Sol. Bildet er fra kommunen Alfaz del Pi, på Costa Blanca. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sju år tjente den Spania-bosatte, norske kvinnen gode penger på sitt eget utleiefirma, samtidig med at hun hevet uførepensjon.

Ifølge en fersk dom fra Oslo tingrett kom trygdeutbetalingene opp i hele 1,1 millioner kroner før NAV i 2006 oppdaget hva som foregikk, og sa stopp.

Fengsel, og tilbakebetaling På det tidspunktet hadde virksomheten vokst kraftig. Ifølge hennes egen forklaring i retten hadde hun cirka 150 ferieboliger og omtrent 20 ansatte. Til tross for størrelsen på firmaet, foreligger det ifølge dommen ikke regnskaper.

Ifølge hennes egen forklaring har regnskapene gått tapt.

I 2007 ble kvinnen politianmeldt for grovt trygdebedrageri.

Nå er dommen klar: Ett års fengsel, hvorav halvparten er betinget, og at hun tilbakebetaler pengene hun har fått fra NAV.
Dagbladet har ikke fått kontakt med kvinnen eller hennes advokat, og vet derfor ikke om dommen blir anket.

Må unnvære Spania-sol I retten har kvinnen forklart at virksomheten med å megle utleieleiligheter bare var en hobby hun hadde. Hun har også forklart at virksomheten i realiteten ble drevet av hennes sønner. Ingen av delene har gjort særlig inntrykk på retten.

Nå må hun belage seg på et ufrivillig opphold i norsk fengsel - langt unna Spanias sol.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media