GIR SEG: Advokat Odd Drevland, som er gift med Bergens ordfører, har levert inn sin advokatbevilling. Foto: RUNE JOHANSEN / SCANPIX
GIR SEG: Advokat Odd Drevland, som er gift med Bergens ordfører, har levert inn sin advokatbevilling. Foto: RUNE JOHANSEN / SCANPIXVis mer

Drevland har levert inn advokatbevillingen

Bakgrunnen er en pengestrid med et taxiselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Bergens Tidende som den siste tiden har omtalt konflikten mellom advokat Odd Drevland og selskapet Taxi Vest.

Drevland har erkjent at han skylder taxiselskapet nesten 2,4 millioner kroner. Pengene skal stå på klientkontoen til Taxi Vest og er penger selskapet fikk etter et aksjeslag.

Ifølge regnskapet hadde Drevland kun 1,3 millioner på klientkontoen ved årsskiftet, skriver avisen.

Odd Drevland er gift med Bergens ordfører, Trude Drevland.

Torsdag skulle partene ha møttes i Bergen tingrett, men rettsmøtet ble avlyst da Drevland onsdag gikk med på å betale ut pengene, melder NRK. I forkant av dette skal Drevland uten hell ha forsøkt å få til forhandlingsmøter med taxiselskapet.

«Med bakgrunn i sakens alvorlighetsgrad tok jeg i går den tunge beslutningen om å levere inn min advokatbevilling til Tilsynsrådet for advokatvirksomhet», skriver Drevland i en e-post til Bergens Tidende fredag.

Dette skjer med umiddelbar virkning, opplyser advokaten.

Advokaten har tidligere beklaget belastningen saken har påført hans familie og kolleger og gitt uttrykk for at saken også har vært en stor personlig belastning.

(NTB/Dagbladet)