Trude Drevland med ny bok:

Drevlands knallharde oppgjør: Alvorlig talt. Jeg var sykemeldt, ikke hjernedød

Tidligere Bergen-ordfører Trude Drevland (H) kritiserer politiet og media i den ferske boka «Litt privat», og forteller om trøbbel med både økonomi og ekteskap.

UTE MED BOK: Trude Drevland, tidligere ordfører i Bergen som er siktet for grov korrupsjon, møtte pressen torsdag i forbindelse med at hun slipper boken «Litt privat». Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Trude Drevland innleder sin bok på denne måten: «Jeg reiste til Oslo for et møte i Aschehoug forlag onsdag morgen den 18. september 2015, et møte som var planlagt lenge i forkant. Møtet hadde ikke vart mer enn en halvtimes tid da telefonen min formelig eksploderte. Den ringte i ett sett, og SMS-meldinger tikket inn som om telefonen skulle ha vært et rytmeorkester. Jeg var siktet for grov korrupsjon.»

Siktelsen var et faktum og Trude Drevland visste at hennes ektemann, advokat Odd Drevland, skulle i fengsel for å sone en dom for grov økonomisk utroskap og bedrageri i midten av oktober.

- Var livredd

Hun skriver videre: «Jeg var livredd for at siktelsen og følgene av den skulle bli altoverskyggende. Med god grunn, skulle det vise seg. Jeg kunne tydeligvis blåse en lang marsj i å fortsette som heltidspolitiker.»

Helt til slutt i boka skriver Trude Drevland at hennes politiske hjerte ikke har sluttet å slå. Hun skriver: «I alt dette sammensuriet har mange spurt meg om jeg vil vende tilbake til politikken, og mitt svar hele tiden har vært at jeg ikke vil være tillitsvalgt. Jeg medgir at jeg hadde et ønske om å være vararepresentant til Stortinget, og at ingenting av alt dette har med mitt politiske engasjement å gjøre.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer