TERROR-RAMMET: Tiguentourine-anlegget i In Aménas var åstedet for forrige ukes gisselaksjon. Foto: KJETIL ALSVIK / STATOIL / EPA / NTB SCANPIX
TERROR-RAMMET: Tiguentourine-anlegget i In Aménas var åstedet for forrige ukes gisselaksjon. Foto: KJETIL ALSVIK / STATOIL / EPA / NTB SCANPIXVis mer

- Driften i In Aménas vil bli gjenopptatt snarest

Det lover Algeries energiminister - som tror de evakuerte arbeiderne snart er tilbake igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Driften ved gassanlegget i In Aménas vil snarest bli gjenopptatt, lover Algeries energiminister.

Det statlige oljeselskapet Sonatrach foretok tirsdag en vurdering av skadene ved gassanlegget i In Aménas, som skal gjenåpnes snarest mulig, opplyser energiminister Youcef Yousfi til det statlige nyhetsbyrået APS.

Yousfi er overbevist om at de utenlandske ansatte i olje- og gassindustrien, som ble evakuert som følge av terroraksjonen i In Aménas, snart vil være på plass igjen i landet.

Statoil hentet hjem 40 av sine medarbeidere fra Algerie i forrige uke, og en rekke andre selskap har også evakuert ansatte fra anlegg i landet.

Kommer tilbake - Jeg tror ikke disse arbeiderne har forlatt Algerie for godt. Kanskje noen av dem forlot landet for å berolige familiene sine, men jeg kan forsikre om at ikke noe selskap eller noen arbeider har reist for godt, sier Yousfi.

Algeries energiminister understreker at sikkerheten nå er skjerpet ved alle olje- og gassinstallasjoner i Algerie, uten å gå i detalj på dette.

37 utenlandske statsborgere fra åtte land ble drept under terrorangrepet mot gassanlegget i In Aménas, som blir drevet av Statoil, britiske BP og Sonatrach.

Fem Statoil-ansatte er fortsatt savnet etter angrepet.

Helt avhengig Algerie produserer nærmere 1,9 millioner fat olje om dagen, nesten like mye som Norge, og er helt avhengig av inntektene.

Landet er også verdens åttende største produsent av naturgass og den tredje største gassleverandøren til europeiske land.

Olje- og gassektoren finansierer rundt 60 prosent av statsbudsjettet i Algerie, utgjør nærmere 40 prosent av landets bruttonasjonalprodukt og sørger for 97 prosent av eksportinntektene, viser tall fra Det internasjonale energibyrået (IEA).

(NTB)