- Drikk dere fulle

Cesc Fabregas med oppfordring til fansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spanias midtbaneelegant Cesc Fabregas var mer enn fornøyd etter søndagens seier i EM-finalen i Wien. - Drikk dere fulle, var oppfordringen til fansen i hjemlandet.

Tyskland ble for små da de to landene skulle kjempe om europamestertittelen. Fernando Torres avgjorde kampen etter en halvtimes spill.

- Dette er en fantastisk dag, var alt Cesc Fabregas klarte å si like etter seieren. Arsenal-spilleren fikk for en gangs skyld plass i startelleveren i finalen.

Etter å ha summet seg litt slo han fast at han hadde nådd et høydepunkt.

- Dette er den beste dagen i mitt liv som fotballspiller. Jeg tror ikke vi helt vet hva vi har oppnådd ennå. 44 år etter sist gang, sa han.

I Spanias hovedstad Madrid var festen i full gang allerede i de tidlige ettermiddagstimene søndag. Men etter kampen følte Fabregas likevel at han måtte sørge for at festen gikk som den skulle.

- Takk for at dere har stått bak oss. Jeg håper dere blir fulle i kveld, sa han ifølge nyhetsbyrået AP.

Spania har vært i en titteltørke siden EM-seieren i 1964, til tross for at flere av verdens største spillere har vært spanske. Den tørken er over nå, og det skal utvilsomt feires.

 HØYDEPUNKT:  
- Dette er den beste dagen i mitt liv som fotballspiller, sa Spanias Cesc Fabregas.
HØYDEPUNKT: - Dette er den beste dagen i mitt liv som fotballspiller, sa Spanias Cesc Fabregas. Vis mer

- Dette har vært en av drømmene mine og nå er den oppnådd. Det er sant at vi vant med stil. Vi prøvde å skape sjanser og spille vakkert. Og endelig fikk vi suksessen vi fortjener, sa 21-åringen.

- Jeg vet ikke hvorfor det har tatt så lang tid og jeg vil ikke tenke på det mer. Nå har vi gjort det og vi er et ungt lag som kommer til å kjempe om VM-tittelen om to år, sa Fabregas.

(NTB)

- Drikk dere fulle