ALKOKAMPANJE: Helse- og omsorgsminister Bent Høie lanserte i dag en kampanje for å øke bevisstheten om alkohol før julebordsesongen.  
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
ALKOKAMPANJE: Helse- og omsorgsminister Bent Høie lanserte i dag en kampanje for å øke bevisstheten om alkohol før julebordsesongen. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

- Drikk med måte

Helse-Høie med alkokampanje før julebordene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Selv om alkohol er et lovlig rusmiddel, er langt fra alt lov. I dag lanserte helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) en kampanje for å øke bevisstheten blant utelivsgjester under 35 år.

Nektes adgang Det er Helsedirektoratet som står bak alkoholkampanjen «Åpenbart påvirket». Tittelen henspiller på graden av ruspåvirkning som ifølge skjenkebestemmelsene i alkoholloven gjør at personer skal nektes adgang til og servering på utesteder.

Begrense skader
- Alkohol er det rusmiddelet som er mest brukt, og som medfører størst skade i samfunnet. Det økende alkoholkonsumet i Norge de senere årene er en folkehelseutfordring. Vi må forebygge mer og føre en politikk som begrenser skadene av alkoholbruk, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie. (NTB)