«Drikker alle voksne i jula?»

Røde Kors-telefonen gløder når jula nærmer seg. Mange barn og unge gleder seg ikke til jul, sier nyvalgt leder for Barnehjelpen Maj Britt Andersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Skal jeg ta fra ham flaska?» «Er det sant at alle gleder seg til jul?». «Jeg vil bare sjekke om dere er der...» Fortvilte barn gruer seg til jul. Julehøytida er høysesong for nødrop fra unge som ikke har det bra.

Røde Kors-telefonen opplever stor pågang på sin telefon for barn og ungdom. I fjor ringte 110000 barn og ungdom telefonen. Et stort antall la på uten å si et ord.

- Motet svikter for mange av dem som ringer, sier distriktskoordinator Tone Rustad Fagerhaug fra Røde Kors-telefonen for barn og ungdom. Av de over 40000 samtalene som gjennomføres i året, handler en fjerdedel om konflikter og problemer. Mange av disse i hjemmet. Men mange ønsker bare en voksen de kan snakke med.

- Vi hadde en veldig økning i sommer, deretter var det en rolig periode. Nå er det en veldig økning igjen. De som ringer inn hit, er nok de som virkelig har problemer. Noen av problemene er så alvorlige at de truer med selvmord, sier Fagerhaug.

Hun leder telefonens Oslo-kontor. Tilsvarende kontorer finnes i Akershus, Buskerud, Telemark, Rogaland, Bergen, Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, og Nordland. Alle har samme nummer, slik at alle de som trenger hjelp raskt kan nå fram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer