Drikker du flaskevann i stedet for springvann? Da bør du tenke deg om

Kamp om drikkevannet

Drikkevann:  Flaskevann er tusen ganger dyrere enn springvann. Foto: Aftenposten
Drikkevann: Flaskevann er tusen ganger dyrere enn springvann. Foto: Aftenposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Å kjøpe én liter flaskevann i butikken kan være flere tusen ganger dyrere enn vann fra springen. Likevel drikker nordmenn mer flaskevann enn noen gang. I 2014 tyllet tørste nordmenn i seg over 92 millioner liter vann fra flaske.

Produsentene av de dyre dråpene går poetisk til verks for å få forbrukerne til å velge sitt eksklusive kildevann.

Enighet blant forskerne Dette til tross for at norske eksperter på drikkevann sier at det er liten, eller ingen, kvalitetsmessig forskjell på springvann og flaskevann..

Folkehelseinstituttets Vidar Lund sier til Dagbladet at han har vanskeligheter med å forstå hvorfor nordmenn lar seg forføre av de elegante salgstiltakene.

- Vannet i Norge, på alle større vannverk, er minst like bra som på flaske.  Det er ikke påvist noen helsemessige forskjeller mellom produktene.

Naturlig kildevann Imsdal henter sitt vann fra en kilde ved foten av Rondane: «Så rent, friskt og naturlig som bare naturen selv kan lage det.»

Kjendisvannet VOSS, som har blitt et populært designerprodukt blant kjendiser verden over, tappes fra en artesisk brønn i Sør-Norges uberørte villmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer