Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drikker mest brus

Norsk ungdom tyller i seg mest i Norden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bruskonsumet til norske 15 åringer er langt høyere enn jevnaldrende i Sverige, Danmark og Finland, melder VG.

En undersøkelse viser at hver fjerde 15-åring i Norge drikker brus hver eneste bidige dag. Brusdrikkingen er ikke noe særlig bedre blant de som er enda yngre. Også norske 11-, og 13-åringer drikker mest brus sammenlignet med sine øvrige nordiske jevnaldrende.

Norske helsemyndigheter er ikke overrasket over resultatene fra undersøkelsen som Verdens helseorganisasjon står bak.

- Dette bekrefter bare de resultatene vi tidligere har fått gjennom Ungkost-undersøkelsen i 2000. Vi fant ut at 13-åringer drakk urovekkende store mengder brus, sier avdelingsdirektør Arnhild Haga Rimestad i Helse og sosialdirektoratet til VG.

Selv om 27 prosent av norske 15-åringer opplyser at de drikker brus hver dag, så er tallet enda mer nedslående for israelsk ungdom. 56 prosent av dem opplyser at de drikker brus daglig.

MYE SØTSTOFF:</B> Ungdom får i seg for mye sukker ved å drikke brus. Tennene tar skade og det er større fare for overvekt i ung alder.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media