Romerike drillkorps

Drill-krig i Korps-Norge: - Vi kjemper til siste slutt

Drillkorpset ble diskvalifisert og mistet NM-tittelen. Nå får de ikke delta i VM.

FÅR IKKE DELTA: Romerike drillkorps får ikke delta i VM, etter at de ble diskvalifisert og mistet NM-seieren. Foto: Mona Bekken
FÅR IKKE DELTA: Romerike drillkorps får ikke delta i VM, etter at de ble diskvalifisert og mistet NM-seieren. Foto: Mona Bekken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Denne høsten har vi i Romerike drillkorps blitt møtt med skuffelse etter skuffelse, sier Mathias Langseth Eliassen.

Eliassen er en del av Romerike drillkorps, som i juni vant drill-NM. Med dette kvalifiserte de seg til VM i Lillehammer, som finner sted i påsken i år. Men gleden ble kortvarig, for bare måneder etter fikk drillkorpset beskjed om at de er diskvalifisert fra NM, mistet seieren og dermed også plassen i VM.

Hentet inn ny deltaker

Årsaken til diskvalifikasjonen er at like før NM ble korpset nødt til å hente inn en deltaker fra en annen klubb, fordi de manglet én for å være fulltallige.

Styret i klubben hevder overfor Dagbladet at NMF (Norsk Musikkorps Forbund) straks ble orientert om dette og at det ble godkjent.

Det er NMF som arrangerer verdensmesterskapet på Lillehammer, og Eliassen forklarer at ledelsen i NMF hele tiden var orientert om at de hentet inn en ny deltaker.

- Fristen for å melde på ny deltaker var 1. februar. Vi fikk ikke gjort det før i mai, men holdt NMF orientert hele tiden. De sa aldri ifra om at vi kunne bli diskvalifisert, sier Eliassen.

Rakk ikke fristen

Han legger til at han har respekt for NMFs regler, men at han opplever at de i denne saken er tolket for strengt.

- Vi har handlet i god tro og bygde opp et team. Underveis har vi informert NMF om sammensetningen.

Eliassen forteller at drillkorpset har anket avgjørelsen flere ganger, uten at det har ført til nye vurderinger. Han mener også at reglementet til NMF sier at man kan bli diskvalifisert, ikke at man bli det.

- Vi er unge utøvere, som elsker det vi holder på med, jobber hardt på trening hver dag, hver helg, hele året for å nå resultater, sier han og fortsetter:

- Vi har ikke gjort noe galt, men blir likevel straffet. Nå skal vi kjempe til siste sekund. Dette er urettferdig og vi har ikke noe annet valg enn å ikke gi oss.

- Regelbrudd

NMF sier til Dagbladet at de har stor forståelse for at utøverne er skuffet over at regelbruddet gjør at denne troppen ikke får stille i VM. Samtidig er de tydelige på at korps som deltar i NMFs konkurranser selv har ansvaret for å følge reglementet.

- NM korpsdrill 2017 var kvalifiseringskonkurransen til VM 2018. Påmelding til NM korpsdrill var 1. februar 2017 og alle korpsmedlemmene måtte være innmeldt i NMFs database seinest 1. april 2017. Etter den tid var det anledning til å endre startlister innenfor eget korps, men det var ikke tillatt å hente inn utøvere fra andre korps eller tropper. Dette måtte i så fall skje ved at korpset søkte om dispensasjon på grunn av skader eller andre uforutsette hendelser, sier musikksjef i NMF Harald Eikaas.

Han fortsetter:

- Romerike Drillkorps brøt regelen for innmelding innen tidsfristen ved å ta inn en av landets fremste utøvere fra et annet korps og melde henne inn i Romerike kort tid før NM. Dette skjedde i slutten av mai måned 2017, kort tid før NM og lenge etter tidsfristen som var 1. april.

Eikaas understreker at NMF ikke ønsker å legge til rette for at korps skal kunne «toppe laget» i forbindelse med konkurranser:

- Verdigrunnlaget vårt er at et korps, med de medlemmer som faktisk er medlemmer, er de som skal stille også på konkurranser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer