Drillo tapte 170 000 kr

Fotballtrener Egil «Drillo» Olsen gikk på en økonomisk smell på 169 780 kroner da Sponsor Service gikk konkurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen har 138 tidligere samarbeidspartnere av Terje Bogen tapt over en halv milliard kroner.

Tidligere konsernsjef Terje Bogen og tidligere økonomidirektør Mark Sjuve ble mandag tiltalt for blant annet grovt bedrageri.

En av dem som får lide for det påståtte regnskapsjukset i Sponsor Service, er fotballtreneren Egil «Drillo» Olsen. Han har meldt inn et krav på 169 780 kroner men blir overrasket når Dagbladet ringer og ber ham forklare kravet:

-  Dette er nytt for meg. Det må være min regnskapsfører som har meldt inn dette. Men det er riktig at jeg ikke fikk oppgjør for de siste foredragene jeg holdt før konkursen, sier han til Dagbladet.

Sponsor Service og Drillo hadde en avtale om at selskapet skulle formidle oppdrag til Drillo som foredragsholder for næringslivet.

-  Jeg har holdt så mange foredrag og husker ikke hvilke jeg ikke fikk betalt for, sier han.

Tok stor risiko

Sandvolleyballspilleren Bjørn Maaseide har også fått svi på pungen for sitt samarbeid med Bogen. Sponsor Service tok seg av Maaseides personlige sponsorer samtidig som han jobbet som konsulent for selskapet. I tillegg organiserte de sponsingen av sandvolleyballturneringen World Tour i Stavanger, som Maaseide var initiativtaker til. Han har meldt inn et tap på 211 000 kroner.

-  De pengene er hovedsakelig manglende konsulenthonorarer, sier han.

Det er flere sider ved engasjementet i Sponsor Service han gjerne skulle vært foruten.

-  Dagene før konkursbegjæringen, ble jeg bedt om å ringe rundt til alle mine forbindelser og forsikre dem om at alt sto bra til med selskapet. Det førte blant annet til at mine samarbeidspartnere Stavanger kommune og ConocoPhillips betalte inn store beløp rett før konkursen, sier Maaseide.

Oljebyen har meldt inn et krav i boet på 400 000 kroner, oljeselskapet et krav på 1,2 mill. kroner.

Likevel savner volleyballspiller Maaseide Bogens selskap.

-  Det jeg likte med Sponsor Service, var at de var villige til å ta stor risiko, sier Maaseide.

Han skryter av hvordan Bogen klarer å engasjere og inkludere dem han jobber sammen med.

-  Han er slik at hvis du jobber for ham og kona di havner på sykehus, så er du overbevist om at han vil være den første til å stille opp og sørge for at hun får den aller beste behandlingen, sier han.

Tidligere byråd i Oslo, Gro Balas, har også tapt penger. Hun jobbet som kultursjef i Sponsor Service. Den tidligere arbeidsgiveren skylder henne 22 638 kroner.

Gourmet hele veien

Sponsorkongene spiste god mat hele veien til skifteretten. Gourmetkokk Dag Einar Tjersland driver den italienske restauranten Baltazar, med to gafler i Michelin-guiden. Han ble leid inn for å servere mat til Bogens forbindelser under VM på ski i Val di Fiemme i 2003. Han fikk aldri de 47 000 kronene han skulle ha for jobben, for innen VM var over behandlet skifteretten konkursbegjæringen.

Krav på 169 780 kr: Egil Olsen
PÅ STOR FOT: Terje Bogen fra hans velmaktsdager, i 1997. Da hadde Sponsor Service en omsetning på ca. 300 millioner kroner i året.