- Drillos kan nå langt

PARIS (Dagbladet): Norge er et solid og opportunistisk lag som ikke gir seg før halspulsåra er skåret over, slår franske fotballkommentatorer fast dagen etter uavgjortkampen i Marseille. Metz' midtbanespiller Robert Pires mener det norske laget kan nå langt i VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ALLE FARGER: Slik karakteriserer sportavisa I'Equipe møtet mellom Norge og Frankrike. Det var en kveld full av kontraster.

Av VIBEKE KNOOP RACHLINE

- Med det spillet kan de bli til hodebry for mange lag, sier Pires. Som de andre franske spillerne synes han det var for galt å ha måttet innkassere tre norske mål.
- Jeg har først og fremst blandede følelser, sier Marseille-forsvareren Laurent Blanc, som forårsaket det norske straffesparket, men som også scoret Frankrikes første mål.
- Vi vet ikke om vi skal glede oss eller være triste. Det var en kamp vi burde ha vunnet og som vi holdt på å tape.
Kommentatorene under kampen var helt enige. De snakket hele tida om hvor ufortjent det var at Frankrike ikke fikk flere mål med så mange sjanser. Én ting gjorde det umulig: Det norske forsvaret.
- Norge er likevel ikke et bytte som lar seg rive i stykker før halspulsåra er skåret over. Disse gutta, som vanligvis spiller i England og Tyskland, er ikke lenger de kjedelige vedhoggerne fra siste VM.
- Denne sesongen har de hengt opp hornene til Brasil, Finland og Sveits over peisen. Vi lurer på hvordan treneren, Egil Olsen, oversetter sin natt-lektyre til fotballspråk? undrer avisa Libération.
- Treneren fryktet disse nordmennene enormt. Disiplinerte, atletiske, Egil Olsens spillere er omtrent umulige å utmanøvrere, skriver avisa France Soir, mens Le Figaro synes nordmennene er «teknisk begrensede» og «fullstendig fantasiløse».
- Enten har det norske laget ingen eksistensielle problemer ved å ligge under resultatmessig eller så kan det ikke finne noe alternativ til sin spillereligion, konstaterer sportsavisa l'Equipe.